Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu cer rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanța! Ce s-a decis la București

ro

09 Oct, 2020 00:00 2690 Marime text
  • Dosarul ce are ca obiect recursul în casație declarat de Radu Mazăre și ceialalți inculpați are numărul 1721/1/2020.
  • Prin noua cale de atac, se încearcă rejudecarea procesului.
  • Curtea Supremă a fixat noul termen în această procedură pentru data de 17 noiembrie 2020.

Judecătorii Secției penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție au analizat pe data de 6 octombrie cererea de rejudecare formulată în Dosarul Retrocedărilor din Constanța de către fostul primar Radu Mazăre și o mare parte dintre suspecții condamnați în proces.
 
La termenul de marți, 6 octombrie, magistrații Curții Supreme au hotărât să amâne cauza și să fixeze o nouă înfățișare pe data de 17 noiembrie 2020.
 

O nouă cale de atac

 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, fostul primar al Constanței, alături de cei mai mulți dintre suspecții din proces, au apelat la o nouă cale de atac, recursul în casație. Dosarul astfel format are numărul 1721/1/2020.
 
Alături de Mazăre, recurs în casație au mai declarat fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu, Constantin Racu, Ramona Daniela Dospinescu, Ion Marica, Dan Miron, Bogdan Ghițulescu, Răsvan Mircea Tudorache, Paraschiva Barbu, precum și Niculae Nejloveanu.
 
Acestora li se mai alătură Daniel Ene, Georgică Giurgiucanu, Emil Dragoș Săvulescu, Aurel Jean Andrei, Valentin Gheorghe Ionescu, Cristi Borcea, Ruxandra Luminița Darie, Marius și Carmen Pușcași, dar și  Alin Horațiu Dima.
 

Pedepse de până la nouă ani

 
Amintim că, prin Decizia definitivă 32/A din februarie 2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție, judecătorii stabilind că ar fi comis anumite nelegalități în legătură cu retrocedarea mai multor terenuri din Constanța.
 
La rândul lor, ceilalți recurenți în casație au primit următoarele pedepse:
 
Nicuşor Daniel Constantinescu: cinci ani de închisoare.
 
Constantin Racu: şase ani şi zece luni de închisoare.
 
Daniela Ramona Dospinescu: şapte ani şi şase luni de închisoare.
 
Ion Marica: cinci ani de închisoare.
 
Dan Miron: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
 
Bogdan Ghiţulescu: patru ani de închisoare.
 

S-a luat și cu suspendare

 
Răsvan Mircea Tudorache: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
 
Paraschiva Barbu: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
 
Niculae Nejloveanu: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
 
Daniel Ene: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de şapte ani.
 
Georgică Giurgiucanu: cinci ani şi şase luni de închisoare.
 
Emil Dragoş Săvulescu: cinci ani şi şase luni de închisoare.
 
Aurel Jean Andrei: doi ani cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
 
Valentin Gheorghe Ionescu: cinci ani de închisoare.
 
Cristian Borcea: cinci ani de închisoare.
 
Ruxandra Luminiţa Darie: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
 
Marius Puşcaşi: trei ani de închisoare.
 
Carmen Puşcaşi: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
 
Alin Horaţiu Dima: şase ani de închisoare.
 
În contextul recursului în casație declarat de acuzați, rămâne de văzut dacă aceste pedepse vor rămâne în picioare, în urma analizării cazului în această procedură.
 
Deși deznodământul era așteptat pe data de 6 octombrie, se pare că cei interesați de rezultatul noii cereri de rejudecare vor fi nevoiți să aștepte termenul din 17 noiembrie 2020.
 
Citește și:
 
Acțiunile la purtător ale Millenium Global Development au fost predate și convertite. A fost schimbat și administratorul

Radu Mazăre a cerut să participe la procesul de extrădare din Madagascar prin videoconferință. Ce decizie au luat judecătorii din Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii