Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, plimbat între instanțe! Ieri la Constanța, azi la București

ro

25 Oct, 2019 00:00 2612 Marime text
Ieri, la Curtea de Apel Constanţa a avut loc primul termen în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost condamnat în primă instanţă la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. Cauza a fost amânată pentru 10 decembrie, în vederea efectuării unei adrese către Ministerul Justiţiei pentru a comunica dacă este necesar avizul autorităților judiciare din Madagascar pentru ca Radu Mazăre să fie judecat în prezenta cauză. 
 
În concret, este vorba despre formularea unei cereri speciale în acord cu Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală. Aşa cum se ştie, Radu Mazăre a fost extrădat din Magadascar, aproape de jumătatea lunii mai 2019, pentru executarea unei pedepse de 9 ani de închisoare primite în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. În acest context (al extrădării pentru executarea celor 9 ani de închisoare), fostul primar al municipiului Constanţa - în acord cu prevederile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală - nu poate fi urmărit, judecat ori deţinut în vederea executării unei pedepse, nici supus oricărei alte restricţii a libertăţii sale individuale, pentru orice fapt anterior predării, altul decât cel care a motivat extrădare.
 
Ieri, în jurul orei 12.00, Radu Mazăre a fost scos din interiorul Palatului de Justiție din Constanța și dus într-o dubă a Administrației Naționale a Penitenciarelor.
 
Citește și
 
Radu Mazăre a fost adus la Constanța!

Imagini cu Radu Mazăre!
Fostul primar al Constanței, scos din Palatul de Justiție și băgat într-o dubă ANP (Galerie foto)


Azi, Radu Mazăre este așteptat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, unde va avea loc un nou termen în dosarul în care contestă pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, respectiv nouă ani de închisoare! Cauza va fi soluționată de un complet de cinci judecători format din Dan Andrei Enescu, Simona Daniela Encean şi Simona Elena Cîrnaru, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, Înalta Curte a dispus următoarele:
 
Radu Ştefan Mazăre: nouă ani de închisoare
Nicuşor Daniel Constantinescu: cinci ani de închisoare
Constantin Racu: şase ani şi zece luni de închisoare
Daniela Ramona Dospinescu: şapte ani şi şase luni de închisoare
Ion Marica: cinci ani de închisoare
Cristian Talpău: patru ani de închisoare
Nora Alina Chircă: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani
Dan Miron: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani
Bogdan Ghiţulescu: patru ani de închisoare.
Răsvan Mircea Tudorache: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani.
Paraschiva Barbu: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
Niculae Nejloveanu: doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de patru ani
Mihai Sergiu Ceacîreanu: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de şapte ani
Bogdan Gabriel Sandu: patru ani de închisoare.
Daniel Ene: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de şapte ani.
Georgică Giurgiucanu: cinci ani şi şase luni de închisoare.
 
Foarte important, Înalta Curte a trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti cu privire la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reţinută în sarcina inculpatului Giurgiucanu Georgică.
 
Emil Dragoş Săvulescu: cinci ani şi şase luni de închisoare. Acesta ar fi plecat în Monte Carlo.
Aurel Jean Andrei: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată
Cristina Budei: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani
Viorel Pană: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani
Mihai Camboianu: cinci ani de închisoare.
Valentin Gheorghe Ionescu: cinci ani de închisoare
Cristian Borcea: cinci ani de închisoare
Ruxandra Luminiţa Darie: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani
Marius Puşcaşi: trei ani de închisoare
Puşcaşi Carmen: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
 
Înalta Curte a încetat procesul penal faţă de inculpatul Andrei Sozanski pentru infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată, prevăzută de art. 289 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969) şi art. 5 C.pen., ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale (pct. F - Rechizitoriu).
 
Graţiela Rusu: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Sanda Gabriela Radu: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Claudia Cealera: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Luminiţa Călătoru: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Silvia Stanciu: doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani.
Dima Alin Horaţiu: şase ani de închisoare. 
 
Citește și
 
Cine solicită şi cine analizează cererea de rejudecare a Dosarului Retrocedărilor din Constanţa

În complet intră un nou judecător! Radu Mazăre contestă pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

Legături cu dosare grele de la Constanţa! Schimbări importante la Înalta Curte. Judecătorul Dan Andrei Enescu, în locul Silviei Cerbu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii