Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, așteptat azi la Constanța! Prima înfățișare după ce Tribunalul Antananarivo a stabilit că ar fi fost extrădat ilegal

ro

15 Oct, 2020 00:00 4288 Marime text
  • Radu Mazăre, declarații după decizia Tribunalului Antananarivo din Madagascar: „Am convingerea că instanțele românești vor lua act de hotărârea malgașă, vor constata nelegalitatea procedurii în baza căreia am fost predat, a prezenței mele în România și a detenției mele și vor restabili legalitatea, repunându-mă în situația anterioară, așa cum a hotărât instanța din Madagascar“.
  • „Având convingerea că instanțele române vor proceda la fel ca instanța malgașă și vor constata că regulile relative la cooperarea judiciară în materie penală au fost flagrant nesocotite, voi iniția în România toate demersurile judiciare necesare intrării în legalitate“.

Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, este așteptat azi, 15 octombrie, să ajungă la Curtea de Apel Constanța, acolo unde, începând cu ora 12.45, este programat un nou termen în apelul dosarului în care a fost condamnat în primă instanţă la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare! Dosarul se află pe masa judecătorilor Marius Cristian Epure (președintele Curții de Apel Constanța) și Adriana Ispas (vicepreședintele Curții de Apel Constanța)
 
Trebuie precizat că fostul primar al Constanței apare azi pentru prima dată în fața unor judecători din România, după ce, în urmă cu câteva zile, Tribunalul Antananarivo din Madagascar a anunțat că ar fi fost extrădat ilegal din Madagascar, în luna mai a anului trecut şi că trebuie retrimis în insula din estul Africii.
 
În acest context, rămâne de văzut dacă fostul primar al municipiului Constanța va solicita azi judecătorilor constănțeni, din nou, să fie transferat în Madagascar.
 
Amintim că în luna iunie a cestui an, judecătorii Marius Cristian Epure (președintele Curții de Apel Constanța) și Adriana Ispas (vicepreședintele Curții de Apel Constanța) au respins cererea privind transferul temporar al lui Mazăre, în Republica Madagascar.
 
Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar! Ce răspuns i-au dat judecătorii constănțeni Marius Cristian Epure și Adriana Ispas

Revenind la dosar, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, a luat tot în primă instanţă doi ani şi 11 luni închisoare cu suspendare.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Radu Mazăre se află în prezent în stare de detenție într-un penitenciar din țară, fiind în executarea unei pedepse de nouă ani de închisoare aplicată în Dosarul Retrocedărilor.
 
Citește și
 
Decizie a Tribunalului Antananarivo
Radu Mazăre, extrădat ilegal din Madagascar


Precizări ale Ministerului Justiției cu privire la extrădarea lui Radu Mazăre din Republica Madagascar în România

Ce spune Radu Mazăre despre decizia care l-ar putea trimite înapoi în Madagascar

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii