Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul Portului Constanța se decide în instanță! Miza se ridică la peste 860.000 de euro

ro

06 Jan, 2021 00:00 1914 Marime text
  • În dosarul cu numărul 7763/118/2020 al Curții de Apel, reclamant este SC Project Resolv Consulting SRL, în timp ce CN APM Constanța SA este pârât, iar Synergetic Corporation SRL este intervenient.
  • La finele anului trecut, Project Resolv Consulting s-a plâns instanței de respingerea contestației sale pentru PUZ-ul Portului Constanța, de către Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.
  • Valoarea estimată pentru actualizarea PUZ-ului Portului Constanța este de 4.225.693 de lei, fără TVA, suma echivalând cu peste 867.000 de euro.
  • La Curtea de Apel, nu a fost fixat încă primul termen.
Proces cu greutate pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța!
 
Judecătorii acestei instanțe au fost chemați să tranșeze litigiul dintre Project Resolv Consulting SRL și Administrația Porturilor Constanța. Intervenient în cauză este și Synergetic Corporation SRL.
 

Părți și în dosarul de la CNSC

 
Cele trei entități sunt părți și în dosarul nr. 2208/2020 al Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, cauză în care Project Resolv Consulting SRL a contestat licitația organizată de Administrația Porturilor pentru „Elaborare PUZ Port Constanța – Zona Midia și Actualizare PUZ Portul Constanța – Zona Constanța“.
 
Licitația fusese câștigată de Synergetic Corporation SRL, iar afaceriștii de la Project Resolv Consulting SRL cereau anularea rezultatului licitației și declararea ofertei proprii drept câștigătoare.
 
La data de 18 noiembrie 2020, CNSC a decis să respingă contestația formulată de Project Resolv Consulting, iar pe 3 decembrie 2020 Project Resolv Consulting s-a plâns instanței de această decizie.
 
Dosarul CNSC a fost solicitat de către Curtea de Apel Constanța, iar la data de 4 ianuarie 2021, la Secția de contencios administrativ și fiscal a fost înregistrată oficvial plângerea Project Resolv Consulting în legătură cu achiziția publică organizată de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța SA.
 
În dosarul cu numărul 7763/118/2020, reclamant este SC Project Resolv Consulting SRL, în timp ce CN APM Constanța SA este pârât, iar Synergetic Corporation SRL este intervenient.
 

Licitația contestată

 
Se arată în Decizia nr. 2129/C10/2208 a  Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor că Project Resolv Consulting a contestat procedura de atribuire cu obiectul „Elaborare PUZ Port Constanța – Zona Midia și Actualizare PUZ Portul Constanța – Zona Constanța“ – lotul 2, organizată de CN APM Constanța SA.
 
Lotul 2 vizează actualizarea PUZ Portul Constanța – Zona Constanța.
 
Valoarea estimată a contractului pentru lotul 2 era de 4.225.693 de lei, fără TVA, suma echivalând cu 867.859,1526 de euro, la un curs de 4,8691 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Națională a României pentru data de 4 ianuarie 2021.
 
Printre altele, firma a cerut să se constate, după anularea rezultatului inițial prin care contractul era câștigat de Synergetic Corporation SRL, că oferta proprie era singura care îndeplinea criteriile de calificare și admisibilitate.
 
În procedura de la CNSC, firma Synergetic Corporation, a cărei ofertă fusese declarată câștigătoare, a făcut cerere de intervenție.
 
La data de 18 noiembrie 2020, Completul C10 al CNSC a decis să respingă contestația formulată de Project Resolv Consulting SRL, ca nefondată.
 
Dosarul a fost transmis Curții de Apel Constanța, după ce Project Resolv Consulting s-a plâns instanței de această decizie a Consiliului.
 
Așa cum am afirmat anterior, cazul a fost înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel la data de 4 ianuarie 2021.
 
Obiectul dosarului îl reprezintă „litigiu privind achizițiile publice Plângere“.
 
La momentul de față, nu a fost fixat încă primul termen de judecată.
 

Oficial, de la Registrul Comerțului

 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 5 ianuarie 2021, firma Project Resolv Consulting a fost înființată în 2006 și are sediul social pe bulevardul IC Brătianu nr. 131, capitalul social fiind de 200 de lei.
 
Firma este deținută în cote egale de Traian Petrescu și Traian Răzvan Petrescu, ultimul fiind și administrator.
 
Obiectul principal de activitate este reprezentat de  „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea“.
 
În 2017, cu trei salariați, firma a avut un profit net de 71.637 de lei și o cifră de afaceri netă de 384.970 de lei.
 
În 2018, numărul salariaților a rămas trei, profitul net a fost 152.787 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost de 45.183 de lei.
 
În 2019, numprul salariaților a fost doi, s-a înregistrat o pierdere netă de 67.215 lei, iar cifra de afaceri netă a fost 89.875 de lei.
 
La rândul său, Synergetics Corporation SRL a fost înființată în 2008 și se ocupă cu „activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea“.
 
Acțiunile firmei sunt împărțite în mod egal între Adrian Dumitru Ilie și Claudiu Nicolae Băjenaru, ambii fiind și administratori ai societății.
 
Firma are un punct de lucru în Incinta Port Constanța, la Dana 15.
 
În 2019, numărul salariaților a fost 14, profitul înregistrat a fost de 272.137 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost de 5.312.655 de lei.
 
Citește și:

Licitația pentru elaborarea PUZ-ului pentru Portul Midia, contestată. Ce a decis CNSC
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii