Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul iniţiat de Elena Epure pentru un bloc de pe strada Călăraşi, atacat în instanţă de „Constanţa Altfel“ (document)

ro

31 Aug, 2018 00:00 4758 Marime text
La începutul anului trecut, PUZ-ul iniţiat de Elena Epure pentru un bloc de pe strada Călăraşi a fost aprobat în şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa.
 
Planul Urbanistic Zonal vizează zona delimitată de strada Călăraşi, strada Mihai Viteazu, strada Călugăreni şi strada Ştefan Mihăileanu. Potrivit PUZ-ului, zona studiată are o suprafaţă de 8.327 mp şi include terenuri proprietate publică şi privată. Terenul în suprafaţă de 280 mp este identificat cu nr. cadastral 211350 şi înscris în Cartea Funciară a UAT Constanţa, fiind proprietatea Elenei Epure, conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 432/14.03.2013, la Biroul Notarial Borună Chiraţa şi asociaţii.

În prezent, conform Planului Urbanistic General al municipiului Constanţa, terenul care a generat PUZ-ul este încadrat în zona funcţională de tip ZRL2a - subzona locuinţe individuale şi colective mici cu maximum P+2 niveluri, situate în afara perimetrelor de protecţie.

Proprietarul terenului în suprafaţă de 280 mp, de pe strada Călăraşi nr. 59, doreşte să realizeze o clădire de locuinţe colective P+2e, cu funcţiuni complementare locuirii: parcare şi spaţii de tip birou pentru exercitarea profesiilor liberale. Pentru elaborarea acestui PUZ, iniţiatorul a obţinut Certificatul de urbanism nr. 176, din 6 ianuarie 2016, dar şi Avizul de oportunitate nr. 178422/18.12.2015, emis de Primăria Constanţa, Direcţia Urbanism, Serviciul Urbanism.

PUZ-ul atacat în instanţă de un ONG

Asociaţia „Constanţa Altfel“ a înregistrat pe rolul instanţei de contencios administrativ dosarul 5213/118/2018, care are ca obiect anularea actului administrativ HCL19 din 31.01.2017. Pârât în dosar este Consiliul Local Municipal Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza hotărârea privind aprobarea PUZ-ului pentru zona delimitată de strada Călăraşi, strada Mihai Viteazul, strada Călugăreni şi strada Ştefan Mihăileanu, investitor Epure Elena.
 

Citeşte şi:
 

PUZ-ul iniţiat de Elena Epure pentru un bloc de pe strada Călăraşi, pe ordinea de zi a CLM Constanţa (document)

PUZ-ul iniţiat de Elena Epure pe strada Călăraşi, pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului (document) 

De la vilă şi curte, a ajuns la bloc de trei nivele şi mansardă. Vecinii lui Epure, cu jalba-n proţap la Primăria Constanţa şi la… DNA?! (galerie foto)

Vecinii, foc și pară. Elena Epure nu este lăsată să construiască

Constănţenii îşi pot spune părereaEpure vrea cea mai înaltă casă din cartier. Cam cât turla Bisericii „Constantin şi Elena“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii