Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest de amploare la Tribunalul Constanța, pe tema eliminării pensiilor Judecătorii nu vor paritipa la constituirea BEJ la alegerile locale din vară!

ro

30 Jan, 2020 15:04 2398 Marime text
Măsură fără precedent adoptată de judecătorii Tribunalului Constanța!

Aceștia au transmis, în urmă cu doar câteva momente, refuzul de a participa la constituirea Birourilor Electorale Județene la alegerile locale din această vară.

Decizia aceasta reprezintă una din formele de protest adoptate de judecătorii acestei instanțe ca urmare a abrogării pensiilor de serviciu. Totodată, vicepreședintele Tribunalului Constanța, judecătorul Radu Comșa, a anunțat că protestul prin suspendarea activității de judecată, cu excepția cauzelor urgente, va continua pe o perioadă nedeterminată, începând cu data de astăzi.

În plus, judecătorii vor susține și protestele grefierilor și ale personalului auxiliar și conex al instanței, în limitele prevăzută de legislație. De asemenea, va fi transmisă o scrisoare deschisă Ministrului Justiției și Consiliului Superior al Magistraturii.

Redăm în continuare, comunicatul transmis de vicepreședintele Tribunalului Constanța, judecătorul Radu Comșa, purtător de cuvânt al instanței:

„Miercuri, 29 ianuarie 2020, la nivelul Tribunalului Constanta a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor, în vederea formulării unui punct de vedere privind adoptarea proiectului de lege vizând abrogarea dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu.
Judecătorii Tribunalului Constanta au hotărât :

- continuarea protestului, prin suspendarea activităţii de judecată pe perioadă nedeterminată, cu excepţia cauzelor urgente, măsură care operează începând cu data de 30.01.2020;

- respectarea şi susţinerea dreptului la protest al personalului auxiliar şi conex al instanţei, în limitele prevăzute de dispoziţiile legale în materie;

- refuzul de a participa la constituirea Birourilor Electorale Judeţene în anul 2020 cu prilejul desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare.


Adunarea Generală a Judecătorilor a hotărât, de asemenea, elaborarea unei scrisori deschise adresate Ministrului Justiției şi Consiliul Superior al Magistraturii referitoare la încălcarea brutală, prin adoptarea proiectului de Lege nr. Pl-x-292/2019, a independenţei justiţiei, precum şi referire la asigurarea normalei funcţionări a justiţiei ca serviciu public, în sensul :

 normării activităţii judecătorilor prin raportare la volumul de activitate al judecătorilor din Uniunea Europeană;

– reconfigurării situaţiei personalului din instanţe atât prin adaptarea schemelor de personal (judecători şi personal auxiliar de specialitate), cât şi prin asigurarea ocupării tuturor posturilor vacante din sistem;

– asigurării resurselor materiale adecvate în scopul desfăşurării în condiţii optime a actului de justiţie – sedii instanțe, infrastructură informatică etc.;

– creării unui cadru legislativ stabil, necesar asigurării predictibilității actului de justiție


Citește și:

S-a decis: Judecătorii Curții de Apel Constanța protestează față de abrogarea pensiilor de serviciu. Ce se întâmplă cu procesele

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii