Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Procurorul șef birou” trimis în judecată de DNA Constanța, pentru trafic de influență, cere să fie eliberat. Când va fi luată o decizie

ro

24 Aug, 2020 00:00 1239 Marime text
  • Judecătorii Curtii de Apel vor analiza cererea inculpatului prin apărător de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură mai blândă.
 
Curtea de Apel Constanța a stabilit data la care va analiza cererea de eliberare din arest a unui bărbat, fără nicio calitate, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
 
Judecătorii vor analiza cererea inculpatului prin apărător de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură mai blândă pe data de 26 august. Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada mai – 30 iulie 2020, inculpatul ar fi pretins și ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 11.000 euro (în două tranșe de 5.000 respectiv 6.000 euro) în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța“.
 
„Concret, inculpatul ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună soluții favorabile față de martor, în două cauze în care acesta este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației și a uneia de tăinuire.
De menționat este faptul că, în data de 30 iulie 2020, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, asupra inculpatului, pe lângă suma de 6.000 euro, a mai fost găsită și o legitimație falsă de „procuror șef birou”, folosită pentru a-i întări convingerea martorului că este magistrat și implicit că influența sa ar fi una reală. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 de euro depusă de inculpat în vederea confiscării“, potrivit DNA.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.
 
Citește și
 
DNA Constanța a trimis în judecată 13 persoane fizice și juridice. Care sunt acuzațiile și ce se întâmplă acum cu dosarul

Fonduri nerambursabile Un afacerist și un responsabil tehnic din partea Arhiepiscopiei Tomisului, trimiși în judecată de DNA Constanța. Urmează un nou termen
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii