Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul constănțean Zarafina Puiu, de la Secția Specială, în atenția Înaltei Curți

ro

24 Oct, 2019 00:00 1767 Marime text

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va tranşa săptămâna viitoare conflictul dintre procurorul constănţean Zarafina Puiu şi Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, ivit pe fondul refuzului Secţiei de a acorda avizul anual pentru rămânerea procurorului în funcţie.

Fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanţa, fost procuror al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, magistratul Zarafina Puiu este în prezent procuror al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (denumită generic Secţia Specială). Unul dintre dosarele pe care Zarafina Puiu le instrumentează la acest moment este cel care îl priveşte pe actualul procuror şef al DNA Constanţa, magistratul Andrei Bodean.

În ce priveşte litigiul cu CSM, acesta a demarat în instanţă după ce Secţia pentru procurori a Consiliului a refuzat să îi acorde procurorului constănţean avizul anual pentru rămânerea în funcţie după împlinirea vârstei de 65 de ani. Avizul negativ a venit pe data de 11 iunie 2019, în ziua următoare audierii procurorului şef al DNA Constanţa, Andrei Bodean, la SIIJ, în calitate de suspect, de către magistratul Puiu.
Hotărârea Secţiei pentru procurori a fost însă atacată în instanţă de către magistratul SIIJ, iar Curtea de Apel Bucureşti i-a dat dreptate acestuia. Pe cale de consecinţă, instanţa a decis anularea hotărârii privind avizul negativ şi, totodată, suspendarea acestuia până la rămânerea definitivă a deciziei de anulare.
În replică, reprezentanţii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au atacat decizia Curţii de Apel Bucureşti. Astfel, ultimul cuvânt în cauză îi revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, uinde prima înfăţişare a fost fixată pe data de 29 octombrie.


Citeşte şi:

Procurorul Zarafina Puiu nu a primit avizul pentru menținerea în funcție la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Aproape un an de activitate pentru Secţia Specială Cine lucrează la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

Magistratul Zarafina Puiu nu pleaca la Parchetul Curtii

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii