Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii reacţionează! Un fost deputat condamnat pentru că ar fi lovit un poliţist cu genunchiul în zona inghinală

ro

22 Jun, 2018 09:46 4061 Marime text
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au contestat decizia prin intermediul căreia Cristian Alexandru Boureanu (fost deputat) a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare, pentru ultraj. Contestaţia procurorilor va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 
Amintim că procurorii i-au trimis în judecată pe Cristian Boureanu, acuzat că a agresat un poliţist rutier.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La data de 09.06.2017, în jurul orelor 01:30, inculpatul Boureanu Cristian Alexandru aflându-se în calitate de pasager, pe locul din dreaptă față, într-un autoturism oprit în trafic, în zona Piața Charles de Gaulle, Sector 1, de un echipaj de poliție rutieră, s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliție din cadrul DGPMB — Brigada Rutieră, în sensul că l-a amenințat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale. În aceeași împrejurare, inculpatul l-a amenințat pe agentul de poliție cu fapte păgubitoare, iar pe un alt agent cu acte de violență și fapte păgubitoare.
 
Totodată, fiind audiată în calitate de martor, la datele de 09.06.2017 și 06.07.2017, în prezența cauză, inculpata Dincă Laura Teodora a făcut afirmații mincinoase și a creat o situație favorabilă inculpatului Boureanu Cristian Alexandru, declarația martorei din data de 06.07.2017 fiind în contradicție cu declarația anterioară și cu probatoriul administrat în cauză.
 
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Sectorului 1 București.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Dincă Laura Teodora a fost achitată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii