Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA cer sporirea pedepselor pentru inculpații din dosarul ”Gala Bute”

ro

09 May, 2018 17:27 1759 Marime text
Procurorii DNA au cerut miercuri, la Instanţa supremă, sporirea pedepselor primite de inculpaţii judecaţi în dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, informează Agerpres.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are loc miercuri ultimul termen în dosarul "Gala Bute", ocazie cu care procurorul de şedinţă a cerut admiterea apelului formulat de Direcţia Naţional Anticorupţie şi sporirea pedepselor primite în primă instanţă de Elena Udrea şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja, dar şi pentru ceilalţi inculpaţi.

Anchetatorii au solicitat, totodată, condamnarea fostului ministru al Economiei Ion Ariton, achitat de instanţa de fond pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Cu privire la Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Marius Botoroagă, condamnaţi cu suspendare în primă instanţă, procurorul a cerut stabilirea de pedepse cu executare.

La începutul dezbaterilor pe fond, preşedintele completului de judecată a informat că pronunţarea în acest dosar va fi anunţată peste două săptămâni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii