Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din Constanţa vor protesta mâine, 1 martie

ro

28 Feb, 2019 14:51 1833 Marime text
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța vor protesta mâine, 1 martie, începând cu ora 12.00, față de modificările aduse Legilor Justiției prin Ordonanța de Urgență.
 
Protestul va avea loc în faţa sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
La acţiune sunt aşteptaţi procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, precum şi din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Ieri, Viorel Teliceanu, șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a făcut următoarele declaraţii:

„Am avut adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și am decis să continuăm protestele. Ați văzut și în țară, colegii au luat decizia să suspende activitatea și nu putem decât să fim alături de aceștia și până vineri avem suspendată activitatea urmând ca vineri să luam măsuri în consecință, având în vedere că toți ceilalți colegi au luat aceată măsură de la început. Vom continua protestele. Suntem hotărâți și consecvenți (...) Este un semnal mare de alarmă. Nu se poate să te încăpățânezi să menții aceste dispoziții. Noi vom continua protestele și vom vedea ce se va întâmpla.”

La rândul său Sadîc Zafer, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a declarat:

„Suntem hotărâți să ne continuăm protestele întrucât se pare că am fost sfidați în ceea ce am cerut. Am explicat cât se poate de clar că întreaga OUG 7/2019 o apreciem ca fiind neconstituțională, o apreciem ca încălcând flagrant independența sistemului judiciar, prin introducerea unor noțiuni neexplicate în nicio lege, prin introducerea unei subordonări a sistemului judiciar față de puterea executivă nepermisă și printr-o încălcare destul de flagrantă a separației puterilor în stat”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii