Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces la Constanţa! Iată ce s-a decis în dosarul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale

ro

20 Feb, 2019 13:57 1722 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a stabilit un nou termen (20 martie) în dosarul în care Şantierul Naval Constanţa SA, ca parte la „Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa SA”, solicită „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”, act normativ care fundamentează derularea procedurii privind achiziţionarea corvetelor.

Azi, instanţa de judecată a decis emiterea unei adrese către Guvernul României cu privire la cererea de renunţare la acţiune a Şantierului Naval Constanţa SA.

Aproape de jumătatea lunii ianuarie, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională”, a prezentat ministrului Apărării Naţionale un raport de informare cu privire la acest subiect, transmite MApN.
 
Astfel, secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii