Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul l-a retrogradat din funcţie Fostul şef al Serviciului Public de Evidenţă a Persoanelor, la judecată cu Decebal Făgădău

ro

08 Feb, 2020 00:00 5527 Marime text
Dosarul 7265/118/2018, înregistrat de fostul şef al Serviciului Public de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Constanţa, Dezideriu Odet Dudaş, a ajuns pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Acesta solicită anularea unui act administrativ emis de primarul municipiului Constanţa.
 
Magistraţii de la Tribunalul Constanţa au admis în parte cererea formulată de reclamantul Dudaş în contradictoriu cu pârâtul primarul municipiului Constanţa. Astfel, judecătorii au anulat în parte dispoziţia nr. 19981/01.11.2018 privind sancţionarea funcţionarului public Dudaş Dezideriu-Odet, în ceea ce priveşte sancţiunea aplicată, au înlocuit sancţiunea retrogradării din funcţia publică pe o perioadă de 9 luni cu sancţiunea diminuării drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 2 luni, prevăzută de art.77 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 188/1999 republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi obligă pârâtul primarul municipiului Constanţa să plătească reclamantului diferenţele salariale cuvenite ca urmare a reindividualizării sancţiunii, actualizate cu rata inflaţiei.
 
Instanţa a respins, ca neîntemeiată, cererea reclamantului privind obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată. Soluţia magistraţilor de la Tribunal a fost pronunţată pe 04.06.2019. La sfârşitul lunii ianuarie a.c., primarul municipiului Constanţa a declarat recurs în acest dosar.
 
Citeşte şi:
 
Loredana Gorpin ar putea fi noul director executiv al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii