Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Decebal Făgădău a solicitat şi a obţinut în instanţă anularea buletinelor a patru constănţeni

ro

03 Aug, 2019 00:00 15370 Marime text
Judecătorii din cadrul Secţiei I Civile din Tribunalul Constanţa au dispus, la solicitarea primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, anularea buletinelor a patru constănţeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Iată decizia judecătorilor:
 
„Admite acţiunea civilă formulată de către reclamantul Primarul Municipiului Constanţa în contradictoriu cu pârâta Direcţia Locală de Evidenţă Persoane - Serviciul Evidenţă Persoane Constanţa. Dispune anularea următoarelor acte de identitate: - cartea de identitate seria (…) nr. (…) emisă SPCEP Constanţa, la data de (…) 2013 pe numele (…), cu adresa de domiciliul în Constanţa, strada (…), cartea de identitate seria (…) nr. (…) emisă SPCEP Constanţa, la data de (…) pe numele (…), cu adresa de domiciliul în Constanţa, strada (…), cartea de identitate seria (…) nr. (…) emisă SPCEP Constanţa, la data de (…) pe numele (…), cu adresa de domiciliul în Constanţa, strada (…), cartea de identitate seria (…) nr. (…) emisă SPCEP Constanţa, la data de (…) pe numele (…), cu adresa de domiciliul în Constanţa (…)“.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În motivare, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a arătat că, prin adresa nr. (…) 2019, Direcţia Locală de Evidenţă (…) a solicitat demersuri în vederea anulării celor 4 cărţi de identitate evidenţiate mai sus, conform art.35 din OG nr. 97/2005. Tot din motivare mai reiese că numiţii (…) au depus la cererile pentru eliberarea actelor de identitate toate documentele necesare, conform legii, iar dovada adresei de domiciliu a fost făcută cu Titlul de Proprietate nr.xxxxx/18.05.2001 eliberat de Administraţia Financiară (conform art. 28, alin.1, lit.a şi b din OG nr.97/2005 republicată şi actualizată).
 
Ulterior, în data de 8.01.2019 s-a prezentat la ghişeul cu publicul din cadrul Serviciului Evidenţă numitul (…), care a adus la cunoştinţa autorităţilor faptul că la adresa din municipiul Constanţa (…) primeşte corespondenţa familia (…). În cauză s-a mai precizat că menţiunea din actele de identitate ale persoanelor indicate în cererea de chemare în judecată, privind stabilirea domiciliului, s-a efectuat în baza unui document care ulterior a fost anulat, în speţă Titlul de Proprietate nr.(…)/18.05.2001, eliberat de Administraţia Financiară, astfel că se impune anularea cărţilor de identitate enumerate mai sus ce au înscrisă adresa de domiciliu Municipiul Constanţa.
 
Procedând la judecata cauzei, din analiza actelor şi lucrărilor dosarului, Tribunalul Constanţa a reţinut că „din adresa nr. R- T57256/25.06.2019 emisă de Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa reprezentând istoricul de rol fiscal al imobilului rezultă că în prezent în evidenţele fiscale, la adresa din Municipiul Constanţa (…) figurează în calitate de proprietar numitul (…), care au dobândit imobilul în baza contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. (…)“, potrivit motivării.
 
Magistraţii arată că numita (…) a deţinut dreptul de proprietate asupra apartamentului situat în municipiul Constanţa (…), pe care l-a dobândit prin Titlul de Proprietate nr.(…)/18.05.2001 eliberat de Administraţia Financiară Constanţa, însă a înstrăinat acest drept către numiţii (…) prin în contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. (…).1996, apartamentul fiind transmis succesiv de la dobânditori către cumpărători, până când în final, a ajuns în proprietatea numitului (…).
 
„Aşadar, în prezent numita (…) nu este titular al dreptului de proprietate asupra imobilului apartament situat în municipiul Constanţa (…). În prezenta cauză, cererile de eliberare a unui act de identitate formulate de către (…) au cuprins, fiecare, consimţământul numitei (…), care, declinându-şi calitatea de titulară a dreptului de proprietate asupra spaţiului locativ situat în municipiul Constanţa (…) şi-a exprimat acordul ca fiecare dintre solicitanţi să aibă domiciliul în locuinţa sa, ce se găsea la adresa menţionată. Numita (…) dovedea dreptul său de proprietate asupra imobilului situat în municipiul Constanţa (…) prin Titlul de Proprietate nr. (…)/18.05.2001 eliberat de Administraţia Financiară Constanţa. La momentul când şi-a exprimat consimţământul ca fiecare dintre solicitanţi să aibă domiciliul în locuinţa sa, numita (…) nu mai era titulara dreptului de proprietate asupra imobilului situat în Municipiul Constanţa (…)“.
 
„Aşadar, declaraţia găzduitoarei (…) dată de aceasta în temeiul art.28 alin.1 lit.b din OG nr.97/2005 cuprinde date nereale, întrucât actul prezentat nu demonstrează titlul de proprietate şi titlul locativ al acesteia asupra imobilului situat în municipiul Constanţa. Dispoziţiile conţinute în art. 35 din OG nr.97/2005 stabilesc că în cazul în care menţiunea din actul de identitate privind stabilirea domiciliului sau a reşedinţei s-a efectuat în baza unui document care ulterior a fost anulat, s-a constatat că era nul, fals ori falsificat, această menţiune este nulă de drept. În prezenta cauză, actul în baza căruia s-a efectuat menţiunea privind stabilirea domiciliului din actele de identitate aparţinând numiţilor (…) este declaraţia dată de găzduitoarei/titularei (…). Această declaraţie nu corespunde adevărului, fiind falsă, întrucât la data când îşi exprima consimţământul ca fiecare dintre solicitanţi să aibă domiciliul în locuinţa sa, numita (…) nu mai era proprietara imobilului din municipiul Constanţa (…). Din această perspectivă, menţiunea privind domiciliul din actul de identitate al fiecăruia dintre solicitanţii (…) este afectată de nulitate absolută, întrucât este fondată pe o declaraţie falsă“, conform motivării.
 
Pentru toate aceste considerente, Tribunalul Constanţa a admis acţiunea civilă formulată de reclamantul primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, şi se va dispune anularea actelor de identitate emise pe numele celor patru constănţeni.
 
Sursa text: rolii.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii