Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria și Camera de Conturi, nemulțumite de decizia magistraților de la Judecătorie. Dublu-recurs declarat la Curtea de Apel Constanța

ro

26 Aug, 2021 00:00 2091 Marime text
  • Primăria Constanța și Curtea de Conturi a României prin Camera de Conturi Constanța au declarat recurs în dosarul nr. 2573/118/2021
  • Obiectul dosarul este - anulare act administrativ
  • În luna aprilie, Primăria Constanța a cerut în instanță anularea deciziei de impunere formulată de Camera de Conturi, care a derulat în perioada 02.03.2020 – 13.05.2020 o acțiune de audit la nivelul UAT Constanța
  • Inspectorii Camerei au găsit mai multe deficiențe ce privesc situațiile financiare, efectuarea unor plăți nelegale la Registrul spațiilor verzi, abateri cu privire la gestionarea Lacului Siutghiol și altele
 

 
Atât primăria Constanța, dar și Curtea de Conturi a României prin Camera de Conturi Constanța au declarat recurs în dosarul nr. 2573/118/2021, înregistrat pe rolul secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a Curții de Apel Constanța.

Obiectul dosarul este - anulare act administrativ, împotriva sentinței civile nr. 1209/17.06.2021 prin care s-a dispus anularea în parte a actui administrativ, respectiv decizia nr.15/16.06.2020, prin încheierea nr. 6/04.03.2021 emisă de Curtea de Conturi.

Magistrații nu au stabilit un termen în dosar.

Vă reamintim, în luna aprilie, Primăria Constanța a cerut în instanță anularea deciziei de impunere formulată de Camera de Conturi, care a derulat în perioada 02.03.2020 – 13.05.2020 o acțiune de audit la nivelul primăriei Constanța.

Inspectorii Camerei au găsit mai multe deficiențe ce privesc situațiile financiare ale conturilor de execuție UAT municipiul Constanța prin primar a înregistrat dosarul nr. 2573/118/2021 prin care solicită anulare act administrativ decizia nr. 15/16.06.2020 emisă de Camera de Conturi Constanța.

Inspectorii Camerei au găsit mai multe deficiențe ce privesc situațiile financiare de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din subordinea UATM Constanța, dar și deficiențe în stabilirea, urmărirea și încasarea veniturilor fiscale din impozite și taxe pe clădiri și pe terenuri.

În ce privește elaborarea registrului local al spațiilor verzi din intravilanul municipiului Constanța, s-a constatat că s-au efectuat plăți nelegale în sumă de 107.576 lei pentru un portal web extern de informare a cetățenilor ce nu a putut fi identificat la data auditului.

Au mai fost constatate abateri cu privire la gestionarea Lacului Siutghiol, ca bun aparținând domeniului public al Statului, administrat de Administrația Națională Apele Române cu privire la gestionarea și protejarea integrității unor bunuri aparținând domeniului public al UATM Constanța, s-a constatat inacțiunea Primăriei Constanța, în calitate de proprietar, în sensul neefectuării niciunui demers juridic pentru recuperarea daunelor produse imobilului „Casa Ion Bănescu” de către proprietarul imobilului vecin.

Potrivit sintezei raportului de audit, inspectorii Camerei de Conturi au dispus /recomandat următoarele: “Pentru abaterile identificate s-au formulat recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind încasarea veniturilor, efectuarea cheltuielilor și organizarea evidenței contabile.

Pentru abaterile care nu au fost remediate în timpul verificării, directorul Camerei de Conturi Constanţa a emis decizie prin care s-a dispus luarea măsurilor legale de către conducătorul entităţii pentru remedierea deficienţelor constatate, urmărirea şi încasarea veniturilor, stabilirea mărimii şi întinderii prejudiciilor şi recuperarea lor”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:


Primăria Constanța cere în instanță anularea deciziei de impunere formulată de Camera de Conturi

Primăria Constanța a contestat măsura dictată de Curtea de Conturi cu privire la nerecuperarea pagubelor produse casei Ion Bănescu de Eden SRL

Registrul spațiilor verzi, casa Bănescu și lacul Tăbăcărie. Nereguli constatate de Curtea de Conturi cu prilejul acțiunii de audit efectuată la Primăria municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii