Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Eforie a intabulat prin HCL peste 13.500 mp de faleză. Administraţia Naţională Apele Române i-a acţionat în judecată

ro

30 Jan, 2020 00:00 3391 Marime text

În 2016, Administraţia Naţională Apele Române, prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, a înregistrat în calitate de reclamant dosarul 32199/212/2016, având ca  obiect o revendicare imobiliară. Pârâţi în dosar sunt Oraşul Eforie prin Primar, Consiliul Local Eforie, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, reprezentat prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, şi expertul Mădălin Cornel Văleanu.
 
Dosarul, care are deja ceva vechime pe rolul instanţelor din Constanţa, a ajuns acum la Curtea de Apel, după ce la termenul din această lună Consiliul Local Eforie şi Primăria Eforie au declarat apel. În speţă este vorba despre faptul că în mandatul administraţiei Brăiloiu, unitatea administrativ-teritorială Eforie a intabulat prin hotărâre de Consiliul Local, şi nu prin hotărâre de Guvern, aproximativ 13.536 mp de faleză de pe teritoriul celor două Eforii.
Potrivit legii, falezele şi malurile aparţin statului şi se află în administrarea Apelor Române.
 
De altfel, acest caz nu este singular; şi alţi edili au recurs la astfel de strategii, unul dintre ei fiind chiar Radu Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani de detenţie, în Dosarul Retrocedărilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii