Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa, din nou în instanţă cu Fundaţia „Fantasio“

ro

29 Dec, 2018 00:00 2305 Marime text

Municipalitatea cere magistraţilor Judecătoriei Constanţa ca Fundaţia „Fantasio“, care ani la rând a „trăit” din bani publici, să constate răspunderea contractuală în cazul unui contract. Dosarul are un prim termen de judecată stabilit pe luna februarie şi a fost înregistrat luna aceasta pe rolul Judecătoriei Constanţa la Secţia I Civilă.

Potrivit Registrului Naţional ONG, Fundaţia „Fantasio“ a avut ca asociaţi/fondatori Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Constanţa. Iar componenţa Consiliului Director al instituţiei a fost extrem de interesantă, acesta fiind format din următoarele persoane, care, cel puţin la data înfiinţării, aveau funcţii importante pe lângă cele două instituţii: Maria Magiru, atunci consilier judeţean şi directorul Muzeului de Artă Populară, Răsvan Cernat, Vasile Gherghilescu, fost director al Teatrului de Copii şi Tineret Constanţa, Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă, Ion Ţiţoiu, Constantin Papadopol, Doina Voivozeanu, directorul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Theodor T. Burada”, Eduard Bădilă, fost şef Serviciu Cultură, Protocol, Organizare Evenimente în cadrul Consiliului Judeţean, Petrică Munteanu, fost consilier judeţean şi fost director al Direcţiei Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa.
 
Fundaţia „Fantasio“ este acum parte a mai multor procese care au început în 2014, când, pe rolul Tribunalului Constanţa, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrat dosarul având ca obiect „pretenţii“.
Şi Judeţul Constanţa, şi Consiliul Judeţean Constanţa au acţionat în judecată Fundaţia „Fantasio“. Motivul chemării în judecată este recuperarea prejudiciilor, potrivit hotărârilor iniţiate în 2012 de fostul preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu, care a împărţit suma totală de 7.424.150 de lei mai multor asociaţii şi fundaţii din judeţ pentru derularea de activităţi. De departe, cea mai răsfăţată a fost Fundaţia „Fantasio“, care a primit sume importante din bugetul judeţean. 
 
Citeşte şi:
 
Primăria Constanţa plăteşte acum pentru bani aruncaţi în 2013 şi 2014 pe tipărituri de promovare a evenimentului Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului. La judecată cu Fundaţia „Fantasio“ (galerie foto)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii