Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța declară război bisericilor? Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”, chemată în judecată

ro

12 Apr, 2021 00:00 3668 Marime text
  • Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”, din Protoieria 2 Constanța este chemată în judecată de primăria Constanța
  • Obiectul dosarului este autorizare desființare lucrări pe legea50/1991
  • Anul trecut s-au împlinit 45 de ani de la sfințirea Bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din Constanța , cunoscută de credincioși drept biserica de la pod Butelii
  • Arhiepiscopia Tomisului nu cunoaște ce contrucții neautorizate s-ar fi putut realiza în cadrul parohiei, având în vedere că lucrările de construcţie ale bisericii au început în 1971
 
Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”, de pe strada I.L. Caragiale nr. 101 din Protoieria 2 Constanța este chemată în judecată de primăria Constanța într-un litigiu pe legea 50/1991.
Dosarul nr. 9752/212/2021 a fost înregistrat pe 9 aprilie a.c., pe rolul secției civile a Judecătoriei Constanța. Obiectul dosarului este autorizare desființare lucrări.
Anul trecut s-au împlinit 45 de ani de la sfințirea Bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din Constanța , cunoscută de credincioși drept biserica de la pod Butelii.
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, pr. Eugen Tănăsescu nu cunoaște ce tip de contrucții neautorizate s-ar fi putut realiza în cadrul parohiei, având în vedere că lucrările de construcţie ale bisericii au început în 1971.
Ziarul Lumina publica în urmă în 2018 un anunț cu privire la licitația pentru lucrări de pictură în tehnica a seco la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Constanța.

Potrivit revistei Tomisul Ortodox, construcţia bisericii a început în 1971, în urma mai multor demersuri făcute de către de arhiepiscopul Antim Nica, al Dunării de Jos, și s-a finalizat în anul 1975.
În același an, EpiscopiaTomisului şi Dunării de Jos a fost ridicată la rangul de Arhiepiscopia Tomisului şi Dunării de Jos.
În felul acesta, episcopul Antim Nica a fost ridicat la rangul de arhiepiscop de către patriarhul Iustinian Marina, înconjurat de un sobor foarte mare de ierarhi din Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de o serie de ierarhi străini din Mitropolia Ierusalimului, Mitropolitul Constantinopolului şi mai mulți ierarhi greci, prilej cu care o parte dintre ei au vizitat biserica. 

pr. paroh Iordan Oprișan, email: oprisaniordan@yahoo.com, tel.: 0723.035.684.


Citește și:

Ctitoria primei biserici a Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul“ din Constanţa (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii