Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța contestă în instanță onorariul executorului judecătoresc. Legături cu FinCoGeRo

ro

26 Feb, 2021 00:00 2364 Marime text

La începutul acestui an, Curtea de Apel Constanța a motivat hotărârea nr. 390/2020, pronunțată în procesul SC House 3000 Real Investment versus Municipiul Constanța prin Primar.
Prin decizia respectivă, municipalitatea a fost obligată să achite firmei suma totală de 4.881.300,82 de lei, reprezentând doar dobânzi penalizatoare și cheltuielile de judecată cu acest proces.
Judecătorii au precizat că „expertul tehnic a confirmat că reclamantul a calculat corect cuantumul pretențiilor sale, iar instanța de apel constată că respectivul mod de calcul este adecvat situației de fapt și de drept evocate, apelul declarat de reclamant este întemeiat“.

Banii reprezintă dobânzi legale penalizatoare pentru diferitele tranșe de sume ce trebuiau achitate firmei de către municipalitate pentru lucrările de urbanizare desfășurate în Faleză Nord, pentru cartierul nou-creat Fin.Co.Ge.R.O.SpA.

În dosarul cu numărul 2278/118/2018, reprezentanții SC House 3000 Real Investment au arătat că, în prezent, firma este „titulara tuturor creanțelor izvorâte din stadiile nr.1 — 5 de execuție a lucrărilor de urbanizare publică din Zona Faleză Nord“, potrivit www.rolii.ro.

Lucrările respective fuseseră realizate de către firma italiană Fin.Co.Ge.R.O. SpA, urmând ca, potrivit sentințelor obținute în urma diverselor procese intentate de aceasta Primăriei Constanța în acest sens, municipalitatea să le deconteze la momentul finalizării lor, astfel cum fusese obligată de către judecători.
Săptămâna aceasta, Primăria Constanța a formulat contestație la executare împotriva onorariului executorului judecătoresc din dosarul inițial. Municipalitatea a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, dosarul nr.5020/212/2021.

Potrivit biroului de presă al Primăriei, este vorba despre "o contestație la executare împotriva încheierii din data de 09.02.2021 emisă de către BEJ Stoica Adrian și asociații, împotriva onorariului executorului judecătoresc, apreciind că acesta este disproporționat în raport cu actele de executare îndeplinite în dosarul 3/S/2021, cu atât mai mult, municipiul și-a îndeplinit obligația de plată prevazută în titlul executoriu de îndată", a precizat pentru ZIUA de Constanța, Alin Vintilă, purtător de cuvânt al municipalității.
Părți în dosar sunt primăria Constanța în calitate de contestatar și SC House 3000 Real Investment - intimat.
Magistrații nu au stabilit un termen în acest nou dosar.


Citește și:

Judecătorii din Constanța au motivat decizia de a obliga Municipiul Constanța la plata a peste 1.000.000 de euro către niște afaceriști



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii