Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța a fost dată în judecată de Arhiepiscopia Romano-Catolică. Ce s-a întâmplat în proces

ro

20 Apr, 2021 00:00 1558 Marime text
  • Solicitările Arhiepiscopiei Romano-Catolice București vizează loturile 42 și 43 din Careul XVI și, respectiv, loturile 53 și 54 din Careul XVII, din stațiunea Mamaia.
  • Obiectul dosarului este reprezentat de o „acțiune în constatare“, Arhiepiscopia Romano-Catolică solicitând să se constate dobândirea de către aceasta a dreptului de proprietate asupra terenurilor, prin „uzucapiunea de lungă durată“.
  • Pentru respectarea dreptului la apărare al pârâților, cauza a fost amânată, următoarea înfățișare fiind fixată, la Judecătoria Constanța, pentru luna august 2021.
Procesul în care Arhiepiscopia Romano-Catolică București se judecă pentru mai multe terenuri din stațiunea Mamaia cu Primăria Constanța, Consiliul Local Constanța și Statul Român prin Ministerul Finanțelor a fost amânat, la Judecătoria Constanța.
 
Magistrații instanței de fond au fost nevoiți să acorde un nou termen pentru respectarea dreptului la apărare al pârâților.
 
Facem precizarea că este vorba despre dosarul civil 5625/118/2020, în care Arhiepiscopia Romano-Catolică București este reclamant, iar pârâții sunt Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța și Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o „acțiune în constatare“, Arhiepiscopia Romano-Catolică solicitând să se constate dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, dosarul vizează patru loturi de teren din Mamaia, situate în Careurile XVI și XVII, legat de care Arhiepiscopia spune că le-a dobândit „prin uzucapiunea de lungă durată“.
 
Cazul s-a aflat inițial în atenția judecătorilor Tribunalului Constanța, unde a fost înregistrat toamna trecută, însă, recent, magistrații de la Tribunal au decis că, de fapt, colegii de la Judecătoria Constanța sunt în măsură să analizeze dosarul în primă instanță.
 
În Hotărârea nr. 170/2021, citată pe Jurindex, se arată că „reclamanta Arhirepiscopia Romano-Catolică București, în contradictoriu cu pârâții Primăria Municipiului Constanța și Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice a solicitat, ca prin uzucapiunea de lungă durată să se constate dobândirea de către reclamantă a dreptului de proprietate asupra imobilelor teren reprezentând loturile 42 și 43 situate în careul XVI, respectiv loturile 53 și 54 din Careul XVII de Stațiunea Mamaia, jud. Constanța“, potrivit www.rolii.ro.
 
Spus pe scurt, solicitările Arhiepiscopiei Romano-Catolice București vizează loturile 42 și 43 din Careul XVI și, respectiv, loturile 53 și 54 din Careul XVII, din stațiunea Mamaia.
 
După ce competența de soluționare a cauzei a fost declinată de magistrații Tribunalului Constanța, Judecătoria Constanța a fost nevoită să amâne dosarul, pentru respectarea dreptului la apărare al pârâților.
 
În această situație, următoarea înfățișare a fost programată să se desfășoare la data de 10 august 2021, de la ora 9.30.
 
Indiferent care va fi hotărârea pronunțată de Judecătoria Constanța pe fondul cauzei, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook.com - Pagină oficială a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București
 
Citește și:

Arhiepiscopia Tomisului „contraatacă“ Clerul cheamă la bară Municipiul Constanța prin Primar!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii