Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima înfăţişare în litigiul Regional Air Services Tuzla - Ministerul Apărării. Cine judecă dosarul

ro

13 Jan, 2020 00:00 2859 Marime text

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa vor deschide astăzi, pentru prima dată, dosarul care priveşte litigiul dintre Regional Air Services Tuzla şi Ministerul Apărării Naţionale. Cazul a fost înregistrat pe rolul Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal a instanţei încă din toamna trecută, însă a primit primul termen de judecată abia în luna ianuarie 2020.


Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, în acest proces, SC Regional Air Services SRL are calitatea de reclamant, în timp ce Ministerul Apărării Naţionale şi Statul Major al Apărării sunt pârâţi. Potrivit informaţiilor publice, procesul este programat să se desfăşoare începând cu ora 9.00, aflându-se în atenţia completului C8 Fond al instanţei, prezidat de judecătoarea Cristina Belecciu.


Vecin cu Grupul 256 Elicoptere al Ministerului Apărării Naţionale, Aeroportul Tuzla se află în plin proces de modernizare. Cu toate acestea, la scurtă vreme de la înregistrarea cazului pe rolul Curţii de Apel Constanţa, Adrian Vasilache, directorul Regional Air Services, ne-a declarat că litigiul nu are nicio legătură cu modernizările desfăşurate la aerodrom, ci că priveşte „o chestiune strict internă, pur administrativă, a noastră“, legat de care nu doreşte să intre în detalii.


Amintim, totodată, că în anul 2018 firma RAS Tuzla a anunţat demararea proiectului „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii aeroportuare – Aeroportul Tuzla“. Valoarea estimată a contractului se ridica la 600.000 de lei, fără TVA.

Societatea Regional Air Services Tuzla a fost înfiinţată în 1998 şi are ca obiect principal de activitate „transporturi aeriene de pasageri“. În acţionariatul firmei figurează SC Regional Air Suport SRL şi Adrian Ştefan Vasilache, ultimul fiind şi administrator.


Citeşte şi:

Regional Air Services, la judecată cu MApN şi Statul Major al Apărării
Adrian Vasilache, directorul Aeroportului Tuzla - „Este o chestiune internă“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii