Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima cameră de audiere dedicată minorilor victime sau martori ai unor infracțiuni, inaugurată azi la Constanța (video)

ro

22 Feb, 2021 11:14 2501 Marime text
  • La eveniment participă Gil Giulian Grigore Iacobici, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, co-fondatoarele Asociației Zi de Bine și inițiatoarele acestui proiect și Mihaela Chiper, președintele Asociației pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, imagini puteți vedea în secțiunile Galerie foto și Video ale materialului.
Azi, 22 februarie 2021, ora 11:00, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, este inaugurată  prima cameră de audiere dedicată minorilor victime sau martori ai unor infracțiuni, parte din proiectul realizat de Asociația Zi de Bine alături de Ministerul Public.

La eveniment participă Gil Giulian Grigore Iacobici, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, co-fondatoarele Asociației Zi de Bine și inițiatoarele acestui proiect și Mihaela Chiper, președintele Asociației pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale.

Amintim că, în ultima vreme, copiii care sunt victime sau martori ai unor infracțiuni intră tot mai des în contact cu sistemul judiciar din România. Doar în anul 2020, peste 2000 de copii au fost victime în dosarele trimise în judecată de procurorii români.

Ca element de noutate, un judecător de drepturi și libertăți va putea lua parte la întâlnirile specifice. Magistratul va putea vedea, auzi si pune întrebări minorilor, prin persoana celui care realizeaza interviul.

Aceste camere sunt și la dispoziția altor structuri specializate.





Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii