Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presupusul jaf de 100.000 de euro de la Năvodari, „răsplătit“ cu peste 40 de ani de închisoare

ro

30 Jan, 2017 00:00 5633 Marime text
Autoturismul folosit de inculpaţi a fost aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Acest detaliu este precizat de procurorii Parchetului Judecătoriei Constanţa în actul de sesizare a instanţei.
 
Cele şase persoane trimise în judecată în dosarul presupusului jaf de 100.000 de euro de la Năvodari au fost condamnate, instanţa aplicând peste 40 de ani de detenţie în prezenta cauză.
 
Iată pedepsele aplicate de Judecătoria Constanţa, prima instanţă învestită cu soluţionarea cauzei, după schimbarea unor încadrări juridice: Remus Vasile Arvatu - opt ani de închisoare, Joseff Rivas - aproape opt ani de închisoare, Şenol Amet - opt ani, patru luni şi 274 de zile, Claudiu Costache - şase ani şi şase luni de închisoare, Marius Stoica - zece ani şi opt luni de închisoare şi George Sburlan - doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Pedepsele mai sus precizate au fost aplicate de judecătorul Valentin Ticea, din Judecătoria Constanţa, şi pot fi atacate la Curtea de Apel Constanţa.
 
Instanţa a admis, în parte, acţiunile civile formulate de părţile civile şi a dispus obligarea, în solidar, a inculpaţilor Arvatu, Rivas, Amet, Stoica şi Costache la plata sumei de 280.000 de lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul material către SC Amo Tortuga SRL, prin lichidator judiciar CII Oancea Zana, a sumei de 3.000 de lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul material şi 6.000 de euro (la cursul BNR din ziua plăţii) cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral către Sorin Adrian Predescu, a sumei de 3.000 de lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul material şi 5.000 de euro (la cursul BNR din ziua plăţii) cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral către Mihai Drăghici, a sumei de 5.000 de euro (la cursul BNR din ziua plăţii) cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral către Oana Predescu, a sumei de 1.000 de lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul material şi 1.000 de euro (la cursul BNR din ziua plăţii) cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral către Daniela Livia Predescu.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, potrivit cărora, „în data de 14.09.2015, în jurul orei 21.00, inculpaţii Remus Vasile Arvatu, zis «Chinezu», Joseff Rivas, Şenol Amet şi Claudiu Costache, zis «Morena», purtând mânuşi în mâini, au pătruns prin curtea imobilului vecin şi, ulterior, prin tăierea şi deteriorarea gardului despărţitor, în reşedinţa situată în oraşul Năvodari, jud. Constanţa, ocazie cu care, prin violenţe fizice, ameninţări şi folosirea unei arme albe (cuţit), le-au forţat pe persoanele vătămate P.A.-S., P.O. şi D.M. să le remită o sumă de bani provenită din încasările sezoniere ale SC A.T. SRL, care se afla depozitată în locuinţă“.
 
„Pentru a-şi asigura scăparea, bărbaţii au închis persoanele vătămate în două încăperi diferite ale imobilului, după ce, în prealabil, pentru a evita sesizarea organelor de poliţie, au distrus două telefoane mobile aparţinând persoanelor vătămate P.S.-A. şi D. M., prejudiciul total cauzat fiind în cuantum de 460.102 lei“, conform procurorilor.
 
Organele de anchetă au mai precizat că „deplasarea la şi de la locul comiterii faptei fiind efectuată cu autoturismul marca Volvo, cu numărul (…), condus de către inculpatul Marius Stoica, zis «Paris», persoană care a asigurat paza locului faptei, în timp ce ceilalţi patru participanţi se aflau în interiorul locuinţei, în sensul că a rămas în exteriorul imobilului, respectiv în interiorul autoturismului“.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este una definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii