Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedinţi noi în Tribunalul Constanţa. Ce a decis Secţia pentru judecători

ro

11 Nov, 2019 00:00 2717 Marime text

Magistraţii Chiraţica Enache şi Lucian Lică au fost recent delegaţi în funcţiile de preşedinte al Secţiei I-a Civile şi, respectiv, al Secţiei Penale ale Tribunalului Constanţa. Decizia privind delegarea a fost luată cu unanimitate de membrii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii şi este valabilă până la ocuparea funcţiilor prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni.


Totodată, aceeaşi secţie a CSM a decis şi prelungirea delegării în funcţia de preşedinte al Secţiei a II-a Civile a Tribunalului Constanţa a magistratului Sanda Ioana Pascu. Noua delegare este valabilă începând cu data de 15.11.2019, până la revenirea titularului pe post, dar nu mai mult de şase luni.


În cadrul aceleiaşi şedinţe a Secţiei pentru judecători, membrii CSM au decis să amâne discuţiile despre apărarea reputaţiei profesionale a judecătorilor Curţii de Apel Constanţa. Concret, pe ordinea de zi a şedinţei se afla şi Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 19-2403/2019 întocmit cu privire la cererile de apărare a reputaţiei profesionale a judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa. Secţia pentru judecători a decis amânarea discutării acestor cereri, cu o majoritate de 6 voturi în acest sens, trei voturi pentru aprobarea raportului şi o abţinere formulată de judecătoarea Gabriela Baltag.


Ca o menţiune, în aceeaşi şedinţă, membrii CSM luaseră decizia de a respinge cererea de revocare din funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Constanţa a magistratului Marius Cristian Epure. Cererea de revocare fusese înaintată chiar de către Adunarea generală a judecătorilor din această instanţă, încă din luna aprilie a acestui an.


În condiţiile în care s-au amânat discuţiile despre solicitările privind apărarea reputaţiei profesionale a magistraţilor Curţii de Apel Constanţa, Raportul IJ pe această temă va fi analizat la o şedinţă ulterioară a Secţiei pentru judecători.


Citeşte şi:

CSM dezbate posibila revocare a preşedintelui Curţii de Apel, dar şi cererea de apărare a reputaţiei judecătorilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii