Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele şi vicele Curţii de Apel Constanţa se luptă pentru un loc la Curtea Supremă. Când vor susţine interviul

ro

04 Dec, 2019 00:00 2308 Marime text
 
Conducerea Curţii de Apel din oraş a fost convocată în faţa Secţiei pentru judecători a forului suprem al magistraţilor pentru a susţine interviurile pentru Curtea Supremă. Concret, atât preşedintele Marius Cristian Epure, cât şi vicepreşedintele Eleni Cristina Marcu s-au înscris în concursul pentru un post de judecător la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Până la acest moment, cei doi magistraţi au participat la toate probele din cadrul examenului, ultima rămasă fiind susţinerea interviului pentru funcţie.
 
Cei doi judecători ce asigură în prezent conducerea Curţii de Apel Constanţa au optat în mod egal pentru unul din cele patru posturi scoase la concurs în cadrul Secţiei penale a Curţii Supreme. Contracandidaţi le sunt alţi patru judecători, din cadrul altor instanţe din ţară. Mai exact, este vorba despre preşedintele delegat al Curţii de Apel Braşov, judecător Elena Barbu, despre magistratul Mircea Aur Marian, din cadrul Curţii de Apel Galaţi, despre judecătorul Mircea Mugurel Șelea, de la Curtea de Apel Craiova şi, respectiv, despre magistratul Daniel Cristian Ursulescu, din Curtea de Apel Târgu Mureş.
 
Toţi cei şase candidaţi pentru Secţia penală a Curţii Supreme vor susţine interviul săptămâna viitoare, în cadrul şedinţei Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.
După susţinerea interviurilor şi după calcularea punctajului total al fiecăruia dintre candidaţi de către comisia de examinare, vor fi făcute publice rezultatele finale ale concursului pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Potrivit anunţului iniţial privind concursul pentru funcţiile vacante de la Curtea Supremă, pentru Secţia penală sunt disponibile patru posturi, şapte locuri au fost puse la bătaie la Secţia de contencios administrativ şi fiscal şi un singur post este disponibil la Secţia civilă. Au fost admise doar candidaturile judecătorilor ce au îndeplinit condiţiile de înscriere, anume să fi îndeplinit efectiv cel puţin trei ani funcţia de judecător la curtea de apel, să fi obţinut calificativul „foarte bine“ la ultimele trei evaluări şi să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii trei ani. De asemenea, s-a solicitat o vechime în funcţie de cel puţin 18 ani.
 
Citeşte şi:
 
Judecătorii Epure şi Marcu rămân în cursa pentru Curtea Supremă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii