Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele României și procurorul general al țării, Gabriela Scutea, dați în judecată, la Constanța. Cine a deschis procesul

ro

21 Jul, 2020 00:00 2513 Marime text
  • Trei dintre procesele înregistrate de Asociația Inițiativa pentru Justiție îl vizează pe Președintele României, în cauză solicitându-se anularea mai multor acte administrative.
  • Într-unul dintre dosare, Președintele are rolul de pârât, alături de procurorul general al României, magistratul Gabriela Scutea.
  • Reclamanții în cauză sunt, alături de Asociația Inițiativa pentru Justiție, și procurorii Bogdan Ciprian Pîrlog, Sorin Marian Lia și George Nica.
Judecătorii Curții de Apel Constanța sunt chemați să împartă dreptatea în mai multe procese ce îl vizează pe Președintele României. Foarte interesant, într-unul dintre dosare, cel mai înalt om în stat este chemat în judecată alături de procurorul general în funcție al României, magistratul Gabriela Scutea. Toate procesele sunt deschise de Asociația Inițiativa pentru Justiție și magistratul militar Bogdan Ciprian Pîrlog, procurorul care, anul trecut, a candidat pentru funcția de șef al Secției Speciale a magistraților.
Pe rolul Curții de Apel Constanța sunt patru acțiuni în contencios administrativ și fiscal înregistrate de Asociația Inițiativa pentru Justiție și procurorul Bogdan Ciprian Pîrlog.

Cazul împotriva Inspecției Judiciare


Primul dosar are numărul 255/36/2020 și a fost înregistrat pe data de 22 iunie 2020, pe rolul Secției a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța. Acesta este singurul dosar ce nu îl vizează pe Președintele României, dintre cele înregistrate de Asociația Inițiativa pentru Justiție. Obiectul dosarului îl reprezintă „suspendare executare act administrativ“, iar părți în cauză sunt judecătoarea Crina Elena Muntean, alături de procurorii Sorin Marian Lia și Ciprian Bogdan Pîrlog, dar și de Asociația Inițiativa pentru Justiție, în calitate de reclamanți, în timp ce rolul de pârât îi revine Inspecției Judiciare. Legat de acest caz, este de menționat că, pe data de 30 iulie 2020, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție a României vor analiza cererea de strămutare a procesului de la Constanța, formulată de reprezentanții Inspecției Judiciare.
La doar două zile de la înregistrarea acestui caz pe rolul Curții de Apel Constanța, trei noi acțiuni au fost deschise la aceeași instanță, de Asociația Inițiativa pentru Justiție. Este vorba despre dosarele 260/36/2020, 261/36/2020 și 262/36/2020. Toate cele trei noi procese îl vizează pe Președintele României.

Trei dosare contra Președintelui


Primul dintre dosare, 260/36/2020, îl are ca pârât doar pe Președintele României, în timp ce în rolul reclamanților se află Asociația Inițiativa pentru Justiție și procurorii Bogdan Ciprian Pîrlog, Sorin Marian Lia și George Nica. În cauză nu a fost încă fixat primul termen, dar obiectul dosarului îl reprezintă „anulare act administrativ“. Cazul se află, de asemenea, în atenția Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a instanței.
Cazul cu numărul 261/36/2020, înregistrat tot pe 24 iunie la Secția a II-a Civilă, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, îi are ca pârâți pe Președintele României și pe magistratul Gabriela Scutea, procurorul general al țării, citată la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Rolul de reclamanți le revine procurorilor Bogdan Ciprian Pîrlog, Sorin Marian Lia și George Nica, dar și Asociației Inițiativa pentru Justiție. Obiectul procesului este reprezentat, de asemenea, de o „anulare act administrativ“. Nici în acest procesul nu s-a stabilit încă primul termen de judecată.
Nu în ultimul rând, în dosarul 262/36/2020 al Curții de Apel Constanța, Președintele României a fost dat în judecată tot de către Asociația Inițiativa pentru Justiție, alături de procurorii Bogdan Ciprian Pîrlog, Sorin Marian Lia și George Nica. Prima înfățișare în cauză urmează să fie fixată, iar obiectul dosarului îl reprezintă tot anularea unui act administrativ.
De menționat că ultimele trei dosare se află în etapa procedurii prealabile primului termen de judecată, în timp ce pentru procesul ce vizează Inspecția Judiciară, se așteaptă decizia Curții Supreme legat de eventuala sa strămutare.
 
Citește și:

Cei mai cunoscuți judecători, procurori și politicieni din România, dați în judecată la Tribunalul Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii