Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:09 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedinte nou în Judecătoria Constanţa! Iată cine este!

ro

06 Jul, 2017 00:00 2908 Marime text
Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis numirea în funcţia de preşedinte al Secţiei pentru cauze penale a Judecătoriei Constanţa a judecătorului Valentin Ticea. Mandatul este valabil de azi, pentru o perioadă de trei ani.
 
Unul dintre ultimele dosare soluţionate de noul preşedinte al Secţiei pentru cauze penale a Judecătoriei Constanţa este cel în care un fost militar de la UM 01463 rachete Floreşti - Cluj, detaşat la Constanţa, este suspectat că, în octombrie 2016, ar fi stropit cu benzină o farmacistă din cartierul Km 5. Recent, Valentin Ticea a decis condamnarea bărbatului la un an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie.
 
Fostul militar a mai fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Tribunalului Cluj sau al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Totodată, Judecătoria Constanţa a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă şi a dispus obligarea inculpatului la plata sumei de 2.000 de lei, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral.
 
Magistratul a mai luat măsura confiscării speciale cu privire la sticla de material plastic tip pet de un litru, cu miros persistent de combustibil lichid, ridicată la cercetarea la faţa locului.
 
Decizia mai sus precizată nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii