Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în justiția din Constanța! Trei luni de închisoare pentru continuarea unor lucrări la un balcon fără autorizație de construire

ro

19 Jan, 2021 14:50 4961 Marime text
  • Judecătoria Constanța a dispus condamnarea unei femei din Constanța la pedeapsa de trei luni de închisoare, pentru infracţiunea de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestor de către organele de control competente.
 
Instanța a amânat aplicarea pedepsei de trei luni de închisoare în termenul de supraveghere de doi ani calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.
 
Pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să respecte următoarele masuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta, b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei și orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum și întoarcerea, d) să comunice schimbarea locului de muncă, e) să comunice informaţii și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Femeia a fost trimisă în judecată în decembrie 2019.
 
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii au reținut că, în 2015, Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța întrucât inculpata a continuat lucrările de executare a unui balcon la adresa din Constanța (...), după ce s-a dispus oprirea lucrărilor de către organele de control potrivit legii.
 
Conform portal.just.ro, nu mai există un al dosar cu acest obiect pe rolul instanțelor din Constanța soluționat prin aplicarea unei pedepse asemănătoare.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lex ambigua 19 Jan, 2021 20:59 Mazare e achitat ca a vandut terenuri ale statului prin falsificarea unor procese verbale de vecinatate cu plaja, nimeni nu e pus sub acuzare dintre cei ce au inchis ochii la asta, iar femeia asta e pedepsita ca doi ani sa sufere umilinta de a merge periodic la politie sa declare ca nu a fugit. Pentru ce? Ca a continuat lucrarile la un balcon fara autorizatie. Iar cei ce au continuat lucrarile la niste blocuri fara autorizatie au primit N.U.P.