Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestea unui constănţean mult prea credul! A luat doi ani de închisoare pentru un „suvenir“ din Bulgaria

ro

19 Nov, 2016 00:00 4943 Marime text
Inculpatul a povestit magistraţilor că, la revenirea în ţară, nu a fost controlat la graniţă, motiv pentru care a adus acasă „suvenirul“ fără nicio problemă.
 
Un bărbat din Constanţa a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, dar şi pentru uz de armă fără drept. Şi asta după ce, în timpul unei excursii în Bulgaria, şi-a cumpărat un „suvenir“ pentru care, spune el, nu ştia că are nevoie de permis special.
 
Constănţeanul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia în 2015, iar în actul de sesizare, procurorii arată că, „prin procesul-verbal din data de 26 iunie 2014, lucrătorii Direcţiei Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Române s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că numitul (…), la data de (…) 2013, a cumpărat fără autorizaţie de la un magazin de arme din Republica Bulgaria o armă cu gaz iritant lacrimogene, marca Ekol Lady, pe care a introdus-o în ţară fără a o declara Poliţiei de Frontieră şi în prezent o deţine ilegal la domiciliu“. Procurorii mai arată în rechizitoriu că inculpatul a „folosit arma deţinută ilegal trăgând pe un câmp situat în apropierea localităţii Satu Nou“.
 
Fiind audiat, cel în cauză le-a declarat oamenilor legii că a luat arma din oraşul Silistra, din Bulgaria.
 
„Acolo am întrebat dacă am voie să cumpăr un pistol cu gaze, iar vânzătoarea i-a zis că nu este nicio problemă dacă nu are permis de portarmă. Astfel, am cumpărat pistolul şi trei cartuşe, care m-au costat 60 de leva. Ulterior, am trecut în ţară fără să fiu controlat de poliţiştii de frontieră. Apoi am mers pe un câmp şi am tras un cartuş, pentru că voiam să văd cum funcţionează pistolul“, a mai declarat constănţeanul.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, în ianuarie 2015.
 
După aproape un an de la înregistrare, în luna februarie 2016, Judecătoria Medgidia a decis condamnarea bărbatului la două luni de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, la doi ani de închisoare pentru contrabandă calificată şi la alte patru luni de închisoare pentru uz de armă fără drept.
 
În final, instanţa a contopit pedepsele stabilite în prezenta cauză şi a dispus aplicarea pedepsei mai grele, de doi ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere. De asemenea, judecătorii i-au confiscat bărbatului pistolul.
 
Nemulţumiţi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au atacat decizia la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, zilele trecute, a decis condamnarea inculpatului tot la pedeapsa finală de doi ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii