Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestea din sala de judecată! Un tânăr din Tulcea, criminal în Spania, va fi transferat într-un penitenciar din România

ro

30 Oct, 2021 00:00 3079 Marime text

 
  • Tânărul din Tulcea este acuzat că la data de 23 septembrie 2013, în timp ce se afla în localitatea San Martin del Tesorillo (Cadiz) - Spania, împreună cu alte două persoane, sub pretextul de a-i vinde țigări victimei, au stabilit o întâlnire la locuința acesteia.
 
  • Conform planului stabilit, au abordat victima și au bătut-o în mod brutal (prin aplicarea de lovituri cu picioarele și prin efectuarea de tăieturi pe corp cu o armă albă), cu scopul de a-i lua banii pe care îi avea asupra sa și țigările pe care le avea în casă, dar și pentru a le spune unde păstrează banii pe care îi încasează zilnic din afacerea sa.
 
Un bărbat din Tulcea, în vârstă de 27 de ani, condamnat în Spania la aproape 20 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de omucidere și tâlhărie cu uz de arme, conform Codului penal spaniol, va fi adus în România.
 
Și asta pentru că judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au dispus transferarea dintr-un penitenciar din Spania într-un penitenciar din România a persoanei condamnate în vederea continuării executării pedepsei de 6.565 zile închisoare compusă din 13 ani și 9 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de omucidere și pedeapsa de 4 ani și 3 luni închisoare pentru infracțiunea de tâlhărie cu uz de arme.
 
Tot Curtea de Apel Constanța a dedus din pedeapsa aplicată persoanei condamnate perioada considerată ca fiind executată de 2.677 zile închisoare și perioada de la 15 iunie 2021 la zi.
 
Ca situație de fapt, s-a reținut că la data de 23 septembrie 2013, în timp ce se afla în localitatea San Martin del Tesorillo (Cadiz) - Spania, inculpatul, împreună cu alte două persoane, sub pretextul de a-i vinde țigări victimei, au stabilit o întâlnire la locuința acesteia.
 
Conform planului stabilit, au abordat victima și au bătut-o în mod brutal (prin aplicarea de lovituri cu picioarele și prin efectuarea de tăieturi pe corp cu o armă albă), cu scopul de a-i lua banii pe care îi avea asupra sa și țigările pe care le avea în casă, dar și pentru a le spune unde păstrează banii pe care îi încasează zilnic din afacerea sa.
 
Urmare vătămărilor corporale cauzate, victima a rămas inconștientă, iar în dimineața zilei de 24 septembrie 2013, a decedat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Crimă pe strada Bărăganului din Constanța! Un bărbat a ucis o femeie, apoi s-a sinucis. Ce spune IPJ Constanța (galerie foto+video)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii