Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pomacost - Garden Shop Services duce procesul cu Primăria Constanţa la Curtea de Apel

ro

02 Mar, 2020 00:00 1627 Marime text

Litigiul dintre Garden Shop Services, fostă Pomacost SA, şi Primăria Constanţa a ajuns pe rolul Curţii de Apel din oraş, instanţă care va fixa primul termen în recurs.


Cazul a fost judecat iniţial de Tribunalul Constanţa, care a respins acţiunea prin care Pomacost solicita mai mulţi bani de la Primăria Constanţa pentru toaletarea arborilor din oraş. Mai mult, după pronunţarea sentinţei iniţiale a Tribunalului, hotărârea a fost completată, la cererea Primăriei, în sensul că, după ce că au pierdut procesul, afaceriştii au fost obligaţi să achite şi onorariul avocaţilor angajaţi de municipalitate, în sumă de 1.000 de lei.


De curând, pe rolul Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa, a fost înregistrat recursul declarat de Pomacost - Garden Shop Services împotriva hotărârii Tribunalului Constanţa. Dosarul are numărul 2449/118/2019* şi, în prezent, urmează să se stabilească data la care va avea loc primul termen în cauză.


După cum arătam în ediţiile anterioare, societatea denumită în prezent Garden Shop Services, fostă Pomacost, partener vechi al Primăriei Constanţa privind întreţinerea spaţiilor verzi şi nu numai, a apelat la sprijinul judecătorilor pentru a obţine majorarea preţului contractului.


La momentul introducerii acţiunii în instanţă, afaceriştii susţineau că „în prezent, pentru executarea contractului, firma a înregistrat pierderi lunare aferente costurilor cu manopera de 1.358,94 lei/lună/angajat“. Pe cale de consecinţă, au afirmat în instanţă că „ajustarea preţului contractului este strict necesară pentru acoperirea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractului“. Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis, la finele anului 2019, să respingă acţiunea Pomacost ca neîntemeiată. Ulterior, la cererea Primăriei Constanţa, hotărârea a fost completată cu menţiunea că societatea Pomacost - Garden Shop Services va achita şi cheltuielile de judecată ale Primăriei în acest proces. Suma era de 1.000 de lei şi reprezenta onorariul avocatului angajat de municipalitate.



Citeşte şi:

Şi cu bani puţini, şi puşi la plată:
Afaceriştii de la Pomacost, actuală Garden Shop Services, obligaţi să plătească avocaţii Primăriei Constanţa



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii