Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiști din IPJ Constanța, acuzați de trafic de influenţă și de divulgarea unor informații secrete. Începe judecata

ro

06 Nov, 2020 00:00 2478 Marime text
  • Amintim că agentul de poliție din Ostrov a fost prins în flagrant delict de ofițerii Direcției Generale Anticorupție Constanța când ar fi primit 500 de lei.
  • Într-un alt dosar, un polițist din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa este acuzat de divulgarea unor informații care nu sunt destinate publicității.

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța (agent de poliție de la Ostrov) a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenţă.
 
Zilele trecute, Tribunalul Constanța, instanță investită cu soluționarea cauzei, a constatat legalitatea sesizării instantei, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul penal și a dispus trimiterea dosarului la completul penal F8, pentru inceperea judecatii.
 
Tot Tribunalul Constanța a revocat masura controlului judiciar luată față de inculpat.
 
Această decizie a fost contestată de procurori al Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că agentul de poliție a fost prins în flagrant delict de ofițerii Direcției Generale Anticorupție Constanța când ar fi primit 500 de lei.
 
În prezent, polițistul din Ostrov nu este singurul om al legii din județul Constanța trecut în tabăra inculpaților.
 
Într-un alt dosar, un polițist din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa este acuzat de divulgarea unor informații care nu sunt destinate publicității.
 
Polițistul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în stare de arest preventiv, la jumătatea lunii iunie.
 
Pe data de 26 iunie, Tribunalul Constanța a decis punerea în libertate a inculpatului și plasarea acestuia sub control judiciar. Recent, instanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Pe cale de consecință, magistrații au dispus începerea judecăţii cauzei privindu-l pe inculpat sub aspectul comiterii infracţiunii folosire de informaţii nedestinate publicităţii/permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea.
 
În 2011, polițistul a fost trimis în judecată, alături de alți trei colegi într-un dosar penal privitor la furt de uree. În 2014, toți cei patru polițiști au fost achitați definitiv.
 
Citește și:
 
Toți inculpații din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, au făcut înțelegeri cu DNA Constanța

Un bărbat din Tulcea, condamnat în Neamț pentru mituirea unui polițist, încarcerat la Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii