Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţistă trasă de păr la Eforie Sud Condamnări definitive după încătuşarea unui cetăţean recalcitrant

ro

17 Dec, 2019 00:00 3888 Marime text

Trei persoane (un bărbat şi două femei) trimise în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru ultraj, au fost condamnate definitiv. Bărbatul a luat doi ani de închisoare cu executare. Asta în timp ce cele două femei (soţia şi fiica inculpatului) a fost condamnate la câte un an şi opt luni de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.
 
În actul de sesizare s-a reţinut în fapt că inculpaţii, la data de 12 mai, în jurul orei 21.00, în timp ce se aflau pe bulevardul Republicii, din Eforie Sud, judeţul Constanţa, au adresat injurii şi ameninţări cu moartea şi cu acte de violenţă doi agenţi de poliţie. Mai mult, în timpul unei proceduri de încătuşare, un jandarm care sprijinea echipajul de poliţie a fost lovit de inculpaţi.
 
Conform rechizitoriului, inculpatul V.I. a făcut scandal într-un magazin din Eforie. La faţa locului a fost trimis un echipaj de poliţie. Lucrătorii l-au interceptat pe bărbat, care a declarat iniţial în glumă că se numeşte (…), apoi a devenit recalcitrant, a refuzat să-şi decline identitatea şi a început să adreseze organelor de ordine publică expresii vulgare.
 
Organele de ordine publică i-au solicitat să le însoţească la autospeciala de poliţie, care se afla parcată în staţia de autobuz din apropiere, însă acesta a refuzat, fapt pentru care acestea au procedat la conducerea forţată a acestuia, dar pentru că se opunea au încercat să ia măsura încătuşării.
 
Lângă inculpat se aflau soţia sa V.F.S. şi fiicele acesteia, V.E.R. şi V.A.I.
 
Întrucât inculpatul V.I. se opunea cu forţa fizică încătuşării, organele de ordine publică au încercat să-i blocheze mâinile pentru a-i aplica pe acestea cătuşele.
 
Atunci au intervenit inculpatele V.F.S. şi V.E.R. pentru a împiedica organele de ordine publică să-l încătuşeze şi au început să agreseze fizic lucrătorii, în sensul că au fost loviţi în mod repetat cu pumnii şi picioarele peste diferite părţi ale corpului.
 
Mai mult, inculpata V.E.R. a tras-o de păr pe o poliţistă aflată la faţa locului.
 
Întrucât lucrătorii de ordine publică nu au mai reuşit să-i aplice cătuşele numitului V.I., aceştia  l-au apucat de mâini şi l-au condus pe jos până lângă autospeciala de poliţie aflată în staţia de autobuz. În acest timp, atât inculpaţii au adresat expresii vulgare lucrătorilor de ordine publică şi totodată le-au adresat fiecăruia dintre aceştia trei expresii de ameninţare cu moartea atât lor cât şi membrilor familiilor lor. Oamenii legii nu s-au constituit părţi civile în cauză.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Citeşte şi:
 
„Te omor pentru că mi-ai luat permisul de conducere!“
Închisoare cu executare pentru ameninţarea unui poliţist


Poliţist constănţean ameninţat cu decapitarea!
„Îţi tai capul! De mâna mea o să mori, chiar dacă iau mandat de 15 de închisoare!“


 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii