Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist, trimis în judecată pentru luare de mită și trafic de influență

ro

12 Jan, 2021 18:28 1462 Marime text

 
  • Șef al unui post de poliție din cadrul IPJ Olt la data săvârșirii faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a finalizat cercetările efectuate cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, iar la data de 7 ianuarie a.c., a întocmit rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, agent de poliție, șef al unui post de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt la data săvârșirii faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

În cauză, la data de 3 decembrie 2020, la nivelul D.G.A. – S.J.A. Olt a fost înregistrat denunțul unei persoane, cu privire la faptul că polițistul i-a pretins o sumă de bani în scopul soluționării favorabile a unui dosar penal în care aceasta era cercetată.

De asemenea, agentul de poliție i-a promis denunțătorului că va interveni pe lângă procurorul care supraveghea urmărirea penală, pentru a aproba propunerea făcută de lucrătorul de poliție judiciară.

La data de 17 decembrie 2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt au organizat și realizat prinderea în flagrant a agentului de poliție, imediat după ce a primit suma de 750 euro de la persoana denunțătoare.

În seara aceleiași zile, față de agentul de poliție a fost luată măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Ulterior, a doua zi, la data de 18 decembrie 2020, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, instanța menținând starea privativă de libertate.

La data de 23.12.2020 Curtea de Apel Craiova a respins contestația formulată de inculpat.
 

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite DGA.

         
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii