Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plenul CSM discută numirea procurorului Adina Florea în fruntea Secţiei Speciale

ro

07 Oct, 2019 00:00 2593 Marime text
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza în şedinţa din această săptămână numirea procurorului constănţean Adina Florea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.
 
Denumită generic Secţia Specială, această structură de investigaţii şi-a stabilit şeful încă din această vară, când s-a încheiat concursul pentru numirea procurorului-şef. În urma analizării tuturor lucrărilor depuse de toţi candidaţii, a fost desemnat câştigător al concursului procurorul constănţean Adina Florea care, de altfel, îşi desfăşoară activitatea la Secţia Specială de circa un an. Magistratul Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj la concurs.
 
Cu toate acestea, numirea oficială în funcţie nu a putut fi făcută ca urmare a faptului că Plenul CSM nu a validat încă rezultatele concursului.
În şedinţa programată să aibă loc în această săptămână, pe lista de lucru a instituţiei se află, la punctul al doilea „validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie 2019 şi numirea candidatului admis în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor“.
 
Totodată, la acelaşi punct este menţionată şi contestaţia formulată de procurorul militar Bogdan Ciprian Pîrlog cu privire la acest subiect. De menţionat că magistratul Bogdan Pîrlog este cel care a candidat, de asemenea, la funcţia de şef al Secţiei Speciale însă, după cum a susţinut acesta inclusiv în cadrul proiectului managerial pentru funcţie, urmărea desfiinţarea structurii de investigaţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii