Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planul de Gestionare a Deșeurilor 2020-2025 al județului Constanța, în dezbatere publică

ro

09 Nov, 2020 00:00 2557 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța, anunţă publicul că a  definitivat raportului de mediu pentru „Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor 2020-2025”
  • Va fi organizată și o dezbatere publică în data de 28.12.2020, online pe site-ul APM Constanţa
  • Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/ opinii/ observaţii privind planul județean de gestionare a deșeurilor până la data dezbaterii publice

Consiliul Județean Constanța, anunţă publicul că a  definitivat raportului de mediu pentru „Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor 2020-2025”.
În acest sens, va fi organizată și o dezbatere publică în data de 28.12.2020.

Dezbaterea publică se va organiza online pe site-ul APM Constanţa.
În acest sens publicul interesat poate transmite în scris comentarii/ opinii/ observaţii privind documentul menţionat la adresa : office@apmct.anpm.ro, până la data de 25.12.2020”.

Pentru întocmirea PJGD Constanța , s-a utilizat „Metodologia pentru elaborarea, monitorizarea,
evaluarea și revizuirea Planurilor Județene de Gestionare a Deșeurilor și a Planului de Gestionarea a Deșeurilor pentru Municipiul București” din 14.02.2019, aprobată prin Ordinul nr. 140/2019.

Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor Constanța a fost elaborat în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.
PJGD Constanța ia în considerare specificul județului Constanța în ceea ce privește populația, nivelul de dezvoltare economică, geografia/clima și rețeaua de drumuri.

Planul de gestionare a deșeurilor are un rol cheie în dezvoltarea unei gestionari durabile a deșeurilor. PJGD Constanța cuprinde o analiză a situației actuale a gestionării deșeurilor pe teritoriul geografic al județului Constanța, precum și măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea condițiilor de mediu în cazul pregătirii pentru reutilizare, în cazul reciclării, valorificării și eliminării deșeurilor, precum și o
evaluare a modului în care planul va ajuta la punerea în aplicare a obiectivelor și dispozițiilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor cu modificările și completările ulterioare, vezi secțiunea “documente”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii