Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pieţarul din Tomis III care a ameninţat cu toporişca un poliţist local, fără avocat în instanţă (document)

ro

13 Jan, 2020 00:00 2404 Marime text

Vineri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au avut în atenţie dosarul unui individ condamnat în primă instanţă pentru că a ameninţat un poliţist local din Constanţa cu o toporişcă în Piaţa Tomis III din Constanţa! Având în vedere că inculpatul nu a fost reprezentat de un avocat, instanţa a decis acordarea unui nou termen (20 februarie), astfel încât cel în cauză să-şi angajeze un apărător.


Conform procurorilor, poliţistul local a fost ameninţat de inculpat în timpul unui control tematic pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit de produse. Magistraţii au explicat şi gestul individului: dorea să scape de controlul poliţiştilor.


Judecătoria Constanţa a decis condamnarea în primă instanţă a inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, la pedeapsa de nouă luni de închisoare.


Având în vedere că cel în cauză mai are o condamnare (din 2017, un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis), magistraţii au constatat că infracţiunea de ultraj este concurentă cu cea pentru care a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare. Pe cale de consecinţă, inculpatului i-a fost aplicată pedeapsa cea mai grea, de un an şi şase luni de închisoare, la care s-a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, trei luni. În final, i-a fost aplicată inculpatului pedeapsa de un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.


Decizia Judecătoriei Constanţa poate fi citită integral accesând secţiunea Documente.


Citeşte şi:

Un deţinut din Penitenciarul Poarta Albă, amendat după ce a ameninţat cu moartea un gardian

Poliţist constănţean, ameninţat de un şofer. Condamnare definitivă

Detalii în exclusivitate Echipaj SMURD Constanţa, bătut şi ameninţat în misiune - „Vă omor, pe voi şi pe familiile voastre“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii