Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piața neagră a țigărilor, serios afectată după o acțiune în Portul Constanța Sud Agigea. Ce au obținut ieri în instanță procurorii Antimafia

ro

02 Sep, 2020 00:00 1423 Marime text
  • La percheziții, polițiștii au identificat 2 laptop-uri, stickuri de stocare, 6 telefoane mobile, 5 cartele SIM, resturi vegetale cu aspect de cannabis, 2 grindere, un cântar electric de precizie, 150 de euro și peste 4.600 de lei.

La solicitarea procurorilor DIICOT, judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis ieri menținerea în stare de arest preventiv a trei persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă. Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța. În prezenta cauză, oamenii legii au ridicat 10.000.000 de țigarete de contrabandă din Portul Constanța Sud Agigea.
 
Amintim că la data de 8 iulie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza municipiului Constanța, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.
 
Activitățile s-au desfășurat în urma unui control efectuat în Portul Constanța Sud Agigea, la data de 24 mai, când s-au descoperit 10.000.000 de țigarete de contrabandă.
 
La percheziții, polițiștii au identificat 2 laptop-uri, stickuri de stocare, 6 telefoane mobile, 5 cartele SIM, resturi vegetale cu aspect de cannabis, 2 grindere, un cântar electric de precizie, 150 de euro și peste 4.600 de lei.
 
Trei persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime în vederea audierii.
 
Ulterior, Tribunalul Constanța a decis arestarea preventivă a celor trei. Ieri, judecătorii au decis, la cererea procurorilor Antimafia, ca cei trei să rămână în stare de arest preventiv. Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Iată decizia judecătorilor

 
„Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Direcția de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, în dosarul de urmărire penală nr. 264/D/P/2020 şi dispune prelungirea arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, a inculpaţilor (...). În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare efectuate de stat cu ocazia soluţionării propunerii parchetului rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore. Pronunţată în cameră de consiliu“.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Constanța și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Tomis” Constanța.
 
Citește și
 
Adolescent bolnav de epilepsie, sechestrat și pus la muncă. Suspectul a fost reținut

Droguri aduse din China
15 persoane din Piața Chiliei cercetate de procurorii DIICOT. Câte sunt în arest


DIICOT. Cocaină descoperită în rezervorul unei mașini care venea din Germania

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii