Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii de amploare la Constanţa, coordonate din Ilfov. Toate persoanele încătuşate, eliberate

ro

15 Sep, 2017 00:00 2658 Marime text
11 persoane, printre care se află şi trei constănţeni, bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor prin activităţi de schimb valutar, au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov. Ulterior, magistraţii au dispus ca zece persoane să fie puse în libertate, sub imperiul controlului judiciar. Din cei zece suspecţi, doi sunt din Constanţa. Faţă de a 11-a persoană, care este tot din Constanţa, nu s-a luat nicio măsură preventivă.
 
Amintim că, la data de 12 septembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române au efectuat 41 de percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în domeniul schimbului valutar. Activităţile au vizat două grupări infracţionale formate din 22 de persoane, din Ilfov, Bucureşti şi Constanţa, bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.
 
În fapt, una dintre grupări ar fi efectuat activităţi de schimb valutar la negru într-un complex comercial din localitatea Dobroeşti, judeţul Ilfov, schimbând în valută leii obţinuţi prin evaziune fiscală de administratorii unor societăţi comerciale din respectivul complex.
 
Membrii celeilalte grupări ar fi deţinut mai multe case de schimb valutar în municipiul Constanţa, banii proveniţi din evaziune fiscală ajungând la aceştia prin alte persoane implicate, fiind, de asemenea, schimbaţi în valută, scopul final fiind eludarea bugetului de stat. Valuta astfel obţinută ar fi fost trimisă în Republica China prin intermediul unor (…), sumele fiind astfel supuse procesului de spălare a banilor. Percheziţiile au fost efectuate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Constanţa, la activitate participând aproximativ 130 de poliţişti.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat peste 3.400.000 de lei, peste 220.000 de euro, peste 156.000 de dolari, 23.980 de lire sterline, 7.300 de coroane norvegiene, şase autoturisme şi au sigilat două seifuri. Au fost reţinute 11 persoane care urmau să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, însă, ulterior, procurorul de caz a decis punerea tuturor sub acuzare.
 
O a douăsprezecea persoană este deja încarcerată într-un penitenciar, în altă cauză, urmând ca şi aceasta să fie prezentată instanţei de judecată. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.
 
Oamenii legii au fost la o casă de schimb valutar de pe strada Theodor Burada din Constanţa. De asemenea, s-a verificat şi o casă de schimb valutar de pe strada I.G. Duca.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii