Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pelerinajul de Sfântul Andrei, ordonanța președințială și numărătoarea inversă ajunsă la final

ro

27 Nov, 2020 00:00 1900 Marime text
  • Avocata Diana Iovanovici Şoşoacă, reprezentantul legal al Arhiepiscopiei, a declarat pentru ZIUA de Constanța, că a depus, joi, 26 noiembrie 2020, o cerere de emitere a unei ordonanţe preşedințiale.
  • Avocatul a mai precizat că se așteaptă decizia Tribunalului Constanța prin care a fost respinsă cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare a executării hotărârii CJSU, pentru a se putea declara recurs împotriva acesteia.
  • Sărbătoarea Sfântului Andrei are loc pe data de 30 noiembrie 2020, iar ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a precizat că pelerinajul ar urma să aibă loc în zilele de 29 și 30 noiembrie.
Cu numărătoarea inversă pentru sărbătoarea Sfântului Andrei ajunsă aproape de final, Arhepiscopia Tomisului face un nou demers în instanță pentru a se permite accesul tuturor enoriașilor care doresc să participe la pelerinajul organizat la peștera sfântului, din județul Constanța
 
Avocata Diana Iovanovici Şoşoacă, reprezentantul legal al Arhiepiscopiei, a declarat pentru ZIUA de Constanța, că a depus, joi, 26 noiembrie 2020, o cerere de emitere a unei ordonanţe preşedințiale pentru suspendarea hotărârii CJSU Constanța.
 
Este vorba despre actul ce restricționează accesul la pelerinajul de la peştera Sfântului Andrei, fiind permis doar celor ce au domiciliul sau reşedința în apropierea peşterii, din județul Constanța.
 
Totodată, avocatul a declarat că se așteaptă decizia Tribunalului Constanța prin care a fost respinsă cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare a executării hotărârii CJSU, pentru a se putea declara recurs împotriva acesteia.
 

Cerere a Arhiepiscopiei Tomisului, alături de enoriași

 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în dosarul cu numărul 7389/118/2020, magistrații Tribunalului Constanța, în completul CA16, prezidat de judecătoarea Maria Timoașcă, au fost chemați să decidă dacă este permis sau nu pelerinajul la peștera Sfântului Andrei, în ziua sfântului.
 
Cererea fusese formulată de Arhiepiscopia Tomisului, alături de mai mulți enoriași. După deliberări ce au fost amânate pentru a doua zi, judecătorii au decis, în cursul zilei de 25 noiembrie 2020, să respingă cererea ce ar fi permis accesul la peșteră și altor enoriași, care nu au domiciliul ori reședința în apropierea locului respectiv.
 

Recurs în cinci zile de la comunicare

 
Astfel, judecătorii au apreciat că cererea Arhiepiscopiei, de suspendare a hotărârii ce restricționează pelerinajul, este neîntemeiată.
 
Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în recurs, dar acesta poate fi declarat în termen de cinci zile de la comunicarea deciziei motivate a instanței.
 
Sfântul Andrei este celebrat la data de 30 noiembrie 2020, iar ÎPS Teodosie a anunțat deja că pelerinajul ar urma să aibă loc în zilele de 29 și 30 noiembrie.
 
Rămâne de văzut, în acest context, dacă va fi suficient timp pentru judecarea cererii de emitere a unei ordonanțe președințiale care ar putea permite organizarea pelerinajului.
 
Citește și:

LIVE VIDEO:
ÎPS Teodosie, prezent la Tribunalul Constanța, pentru pelerinajul de Sfântul Andrei


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii