Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paznicul unei societăţi din Constanţa, ucis de un coleg de muncă! Instanţa a dictat aproape 20 de ani de închisoare

ro

21 Mar, 2017 11:44 2185 Marime text
Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, din comuna Tuzla, presupusul criminal al paznicului unei societăţi comerciale din Constanţa, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii tâlhărie calificată şi omor, a fost condamnat azi la 18 ani de închisoare.

Amintim că, pe data de 20 noiembrie 2016, în jurul orei 14.00, un cetăţean a apelat Serviciul Unic de Urgenţă 112 spunând că un bărbat zace inconştient în curtea unei unităţi comerciale din Constanţa. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei 4 din Constanţa, dar şi un echipaj medical de urgenţă. Victima, Romeo C., de 55 de ani, din Constanţa, suferise o lovitură puternică la cap şi, spun medicii, avea hemoragie. Victima a fost preluată şi dusă la Urgenţa Spitalului Judeţean, unde a decedat.

În urmă cu puţin timp, Tribunalul Constanţa a decis:

Pentru omor calificat - condamnă pe inculpat la pedeapsa de 16 ani închisoare.
 
Pentru tâlhărie calificată - condamnă pe inculpat la pedeapsa de 6 ani închisoare.
 
Instanţa a contopit pedepsele cu închisoarea stabilite şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 16 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 2 ani ( reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse 6 ani), urmând ca bărbatul să execute pedeapsa de 18 ani închisoare.
 
Mai mult decât atât, Tribunalul a menţinut măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat, căruia  i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, ca nefondată.
 
„Obligă pe inculpat către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa la plata sumei de 848,42 lei la cere se adaugă dobânda legală, cu titlu de despăgubiri civile - daune materiale reprezentând cheltuieli de spitalizare cu victima. Dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 3000 lei“, potrivit minutei judecătoreşti.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii