Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Păţania unui afacerist constănţean Nu-şi mai găseşte un asociat, iar administratorul a plecat din ţară

ro

26 Oct, 2019 00:00 2239 Marime text
Un constănţean hotărât să îşi încerce norocul în lumea afacerilor din judeţ s-a trezit, în schimb, că a dat ghinionul peste el: firma nu are depuse actele contabile obligatorii la ANAF, adminsitratorul societăţii e plecat de ceva vreme din ţară, iar al treilea asociat e de negăsit. În aceste condiţii, omul a cerut ajutorul judecătorilor pentru a ieşi din firmă.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au fost solicitaţi să intervină pentru a lămuri o situaţie spinoasă în care s-a regăsit un proaspăt afacerist din judeţ. Concret, bărbatul şi alţi doi cunoscuţi ai săi au pus bazele unei firme, în anul 2007. Procentul din afacerea proaspăt deschisă ce îi revenea era de 7 părţi sociale.Cei trei au convenit de la deschiderea firmei ca unul dintre aceştia să îndeplinească şi funcţia de adminsitrator, având o durată a mandatului nelimitată.
Totuşi, omul a susţinut în faţa instanţei, potrivit www.rolii.ro, că încă de la început au apărut neînţelegeri între asociaţi, dat fiind că administratorul ar fi refuzat să îl informeze despre activitatea curentă a firmei, despre operaţiuni şi situaţia economico-financiară.

În anul 2018, afaceristul a aflat de la Fisc că administratorul nu ar fi achitat obligaţiile fiscale bugetare şi că societatea este declarată inactivă pentru că nu au fost depuse declaraţiile fiscale prevăzute de lege.
În această situaţie, bărbatul s-a adresat Tribunalului Constanţa, cerându-le judecătorilor să pronunţe o soluţie prin care să i se permită să plece din firmă.
Pe parcursul procesului, administratorul societăţii a afirmat că el este plecat din ţară de o perioadă lungă de timp, durată în care societatea nu a mai avut activitate, însă a cerut instanţei să respingă cererea asociatului său privind retragerea din firmă.
Mai este de menţionat că cel de-al treilea asociat nu a putut fi găsit în proces.

În urma analizării actelor depuse la dosarul cauzei, judecătorii Tribunalului Constanţa au decis să îi dea dreptate asociatului care dorea să iasă din firmă. În aprilie 2019, după 12 ani în care a fost acţionar al unei societăţi pe care nu o putea controla, afaceristul constănţean a primit aprobarea de a rupe legăturile cu firma-problemă.

Citeşte şi:

Retragere cu scandal din firmă
Două asociate s-au certat, s-au bătut și au chemat judecătorii să le facă dreptate. Erau și surori
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii