Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Părinţii români care şi-ar fi lăsat copilul să moară, condamnați la închisoare pe viață

ro

26 Feb, 2017 21:07 1534 Marime text
Doi părinţi români stabiliți în Canada au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Ei sunt acuzaţi că nu și-ar fi îngrijit copilul diabetic şi l-ar fi lăsat să moară. Starea băiatului s-a înrăutăţit treptat, iar când a fost chemată ambulanța la locuința celor doi soţi, adolescentul de 15 ani avea greutatea unui copil de cinci ani, relatează România TV.

Un copil lăsat să piară de cei care i-au dat viaţa şi o moarte cumplită, lentă. Aceasta a fost concluzia anchetatorilor în cazul lui Alex, un adolescent de 15 ani. Autopsia a confirmat faptul că Alex a murit din cauza unei bacterii apărute pe fondul neglijenţei, infometării şi complicaţiilor provocate de diabet. Părinţii săi au fost arestaţi în februarie 2014 la Calgary, fiind acuzaţi că i-au refuzat propriului copil tratamentul pentru diabet. Alex a fost găsit mort in patul său in mai 2013.

Alex avea în momentul declarării decesului putin peste 16 kg. 

La percheziţiile la domiciliul familiei au fost găsite mai multe medicamente pentru tratarea diabetului, inclusiv seringi pentru insulina, neatinse insă. Un alt detaliu şocant a fost că poliţia a găsit în casă mâncare pentru bebeluşi cu care era hrănit adolescentul de părinţi. 

O scrisoare a unuia dintre fraţii copilului a fost găsită în tomberonul din faţa casei. Acesta descrie chipul fratelui bolnav despre care spune ca arăta înspăimântător şi că părea mort deja. 

Emil şi Rodica, părinţii adolescentului, au fost condamnaţi la inchisoare pe viaţă. Abia peste 25 de ani vor putea cere să fie eliberaţi condiţionat. Autorităţile canadiene nu au reuşit încă să afle motivul pentru care cei doi părinţi şi-au lăsat fiul să moară în chinuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii