Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcare neregulamentară! Poliţia Locală a amendat Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Judecata, suspendată

ro

06 Aug, 2019 00:00 12751 Marime text
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au suspendat procesul în care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa contestă o amendă aplicată de angajaţii Poliţiei Locale Constanţa.
 
Instanţa a dispus suspendarea judecăţii prezentei cauze până la soluţionarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 24/118/2019, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa.
 
Dosarul mai sus precizat (24/118/2019) face referire la cererea de anulare a HCLM Constanta nr. 235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare si funcţionare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanţa.
 
În acest context, amintim că, pe data de 4 iunie 2019, Tribunalul Constanţa a admis cererea formulată de către reclamanţii Asociaţia „Constanţa Altfel“, Asociaţia „Liga Pentru Drepturile Constănţenilor“ şi Daon Sorin, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa. În consecinţă, Tribunalul a dispus anularea HCLM Constanţa nr. 235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanţa. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Revenind la procesul dintre Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi Poliţia Locală Constanţa, procurorul general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, Mihaela-Elena Mergeane, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, la scurt timp după înregistrarea dosarului la judecătorie, că Poliţia Locală Constanţa ar fi emis o amendă după ce una dintre maşinile unităţii de parchet ar fi fost identificată ca fiind parcată neregulamentar.
 
Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancţionată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staţionarea neregulamentară este sancţionată cu patru/cinci puncte-amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 04 Nov, 2019 19:59 Buna , cum aflu daca am luat amenda ptr parcarea prin SMS .Nu am avut nici o instintare i la stergator