Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordin de protecţie pentru o liceană din Constanţa, împotriva fostului iubit. A strâns-o de gât după ce a ieşit de la ore

ro

17 May, 2019 00:00 1509 Marime text
Pe rolul Judecătoriei Constanţa se află dosarul prin care este solicitat un ordin de protecţie, acţiune formulată de reclamanta B. A. C., în contradictoriu cu pârâtul S. C. La interpelarea instanţei, apărătorul reclamantei învederează că reclamanta nu s-a prezentat fiindcă aceasta este la şcoală, însă nici nu s-a dorit ca aceasta să se întâlnească cu pârâtul. Arată că, ulterior citării, pârâtul a continuat să trimită mesaje, inclusiv mamei reclamantei, mesaje potrivit cărora corecţia aplicată reclamantei trebuia să se întâmple mai devreme.
 
În motivare, reclamanta a arătat, în esenţă, că relaţia dintre părţi a început în anul 2017, fiind bazată la început pe afecţiune reciprocă. Ulterior, aceasta s-a deteriorat din cauza concepţiilor diferite cu privire la viaţă şi la responsabilitatea ce revenea fiecăruia, inclusiv în cadrul cuplului.
 
La sfârşitul lunii ianuarie 2019, pârâtul a iniţiat în mod nejustificat un conflict în cadrul căruia i-a adresat reclamantei insulte şi ameninţări într-un limbaj jignitor şi brutal, culminând cu agresarea sa fizică. În acest context, ea a decis să înceteze relaţia cu pârâtul.
 
Pârâtul a refuzat să dea curs dorinţei partenerei sale, exercitând în permanenţă presiuni pentru continuarea relaţiei. În acest sens, pârâtul a apelat la toate mijloacele, începând cu abordarea colegilor şi a prietenilor săi, în faţa cărora i-a adus injurii şi calomnii greu de descris, hârţuirea permanentă la şcoală, acasă, pe stradă, violenţe verbale exacerbate şi culminând cu proliferarea de ameninţări cu violenţe fizice.
 
Astfel, în data de 6.05.2019, reclamanta a învederat că pârâtul a abordat-o în faţa şcolii, iar sub ameninţarea că urmează a iniţia un scandal, a determinat-o să urce în autovehiculul său. Cu toate că i-a cerut să nu părăsească perimetrul şcolii, pârâtul a demarat şi a condus autovehiculul pe o stradă lăturalnică, în scopul evitării oricărei persoane. Solicitându-i să o ducă înapoi la şcoală, pârâtul a devenit violent fizic, imobilizând-o şi încercând să o stranguleze.
 
Reclamanta a mai arătat că a reuşit să se elibereze, însă pârâtul a continuat agresiunea prin a-i smulge bijuteriile de la gât şi ceasul de la mână, pretextând că erau cadouri pe care i le oferise. De asemenea, i-a aplicat lovituri cu palmele la nivelul feţei şi a strâns-o puternic de braţ, totodată agresând-o verbal prin injurii. În acest interval de timp, a fost apelată telefonic de mama sa de cel puţin 7 ori, aceasta aşteptând-o la şcoală. După primul apel, pârâtul i-a luat telefonul, dar în final i-a permis să părăsească autovehiculul.
 
La scurt timp după ce s-a întâlnit cu mama sa, s-au întâlnit cu pârâtul, care a continuat să o urmărească. Pârâtul a continuat să fie agresiv şi în prezenţa mamei fetei, înjurând, ameninţând, momentul culminând cu împroşcarea sa cu salivă.
 
Reclamanta a susţinut că în prezent se confruntă cu sentimentul de profundă teamă faţă de pârât, fiindu-i dificil să realizeze în condiţii normale activităţile zilnice, inclusiv cele şcolare, apreciind că se impune cu prioritate înlăturarea acestei stări de pericol.
 
Astfel, reclamanta a apreciat că se impune obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 100 m faţă de aceasta, alături de interdicţia de a se deplasa în apropierea unităţii şcolare la care învaţă, respectiv un liceu teoretic din Constanţa, şi interzicerea oricărui contact direct, telefonic, prin corespondenţă sau de alt fel cu aceasta.
 
De asemenea, reclamanta a apreciat că este necesară luarea unei măsuri de control al respectării ordinului de protecţie, în sensul de a se dispune obligarea pârâtului de a se prezenta periodic, la un interval de timp stabilit de instanţă, potrivit împrejurărilor, la secţia de poliţie competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecţie.
 
Raportat la toate aspectele expuse, reclamanta a apreciat că sunt îndeplinite toate cerinţele pentru emiterea ordinului de protecţie. Reclamanta a confirmat că a suferit leziuni fizice şi că a fost maltratată din punct de vedere psihic, dar a precizat că nu a beneficiat de îngrijiri medicale şi că nu deţine certificat medico-legal. De asemenea, a menţionat că nu a formulat anterior vreo plângere împotriva pârâtului.
 
Din declaraţia martorului rezultă că pârâtul a exercitat şi acte de violenţă verbală împotriva reclamantei, atât în luna ianuarie 2019, cât şi în data de 6 mai. Aceste acte de violenţă verbală au constat în adresarea de injurii reclamantei. Mesajele depuse de reclamantă la dosar, ce fac parte din conversaţii purtate de pârât cu reclamanta, dar şi cu prietena acesteia, sunt deosebit de sugestive în ceea ce priveşte limbajul pe care pârâtul îl utilizează cu referire la reclamantă. Nu în ultimul rând, este de menţionat că pârâtul a refuzat să accepte că reclamanta nu mai doreşte să continue relaţia cu acesta, încercând să o determine să îşi schimbe decizia. Aşa cum a declarat martorul, pârâtul a încercat să participe la aniversarea reclamantei din luna martie 2019. De asemenea, în data de 3 mai s-a deplasat la locuinţa tatălui reclamantei din Constanţa, în acelaşi scop, sărind gardul şi bătând la uşă, totul culminând cu evenimentul din data de 6 mai.
 
Judecătoria Constanţa a admis emiterea ordinului de protecţie.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii