Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oportunitate de promovare pentru judecătorii constănțeni

ro

24 Aug, 2020 00:00 1187 Marime text
  • La nivelul Curții de Apel Constanța și al Tribunalului Constanța sunt scoase la concurs, în total, zece posturi de execuție.
  • Judecătorii înscriși la examen vor fi evaluați în funcție de hotărârile redactate în ultimii trei ani.
  • Cererile de înscriere se pot trimite până pe data de 25 septembrie.
Zece posturi de execuție sunt scoase la concurs la nivelul Curții de Apel Constanța și al Tribunalului Constanța, în cadrul procedurii organizate de Consiliul Superior al Magistraturii. Mai precis, este vorba despre șapte posturi la Curtea de Apel și alte trei la Tribunal.
Cele șapte posturi de la Curtea de Apel Constanța sunt împărțite după cum urmează: unul la Secția I civilă a instanței, două la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal și patru în cadrul Secției penale și pentru cauze cu minori și de familie.
La Tribunalul Constanța, judecătorii pot opta pentru un post vacant la Secția a II-a civilă și pentru alte două posturi la Secția penală.
Și la Tribunalul Tulcea, aflat în raza Curții de Apel Constanța sunt posturi vacante, fiind vorba despre două locuri la Secția civilă, de contencios administrativ și fiscal și unul la Secția penală.

Ultimii trei ani de activitate, în atenția comisiei

Conform CSM, concursul constă în susținerea unei probe având ca obiect evaluarea activității și a conduitei candidaților din ultimii trei ani de activitate.
„Pentru evaluarea activității candidaților sunt avute în vedere hotărârile judecătorești redactate de candidați în ultimii trei ani de activitate. (...) Punctajele obținute la evaluare pot fi contestate în termen de 48 de ore de la publicare și se soluționează de Secția pentru judecători a CSM, prin hotărâre definitivă“, se arată în documentele Consiliului.
Cererile de înscriere se depun la CSM până pe data de 25 septembrie 2020, inclusiv, personal sau prin fax.
Verificarea dosarelor candidaților de către comisia de organizare a concursului va avea loc pe 28 septembrie, iar lista candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs va fi publicată pe 12 octombrie.

Citește și:

Oficial, de la Consiliul Superior al Magistraturii:
Ce posturi de conducere sunt libere, în instanțele constănțene

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii