Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omul de afaceri Avraham Morgestern condamnat definitiv la 8 ani de închisoare. Acesta este dispărut de câteva luni

ro

12 Aug, 2017 08:39 2773 Marime text
Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, administrator al firmei Shapir Structures SRL și apropiat al fostului primar Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel București, la 8 ani închisoare pentru evaziune fiscală, informează Agerpres.ro.  
 
Curtea de Apel București a admis în parte apelul declarat de avocații lui Avraham Morgenstern și a scăzut pedeapsa aplicată omului de afaceri, de la 12 ani, cât primise la instanța de fond — Tribunalului București, la 8 ani închisoare.
 
De asemenea, firma Shapir Structures SRL (aflată în insolvență) trebuie să plătească o amendă penală de 320.000 lei.
 
Pe de altă parte, judecătorii de la CAB au menținut decizia tribunalului privind plata de către Avraham Morgenstern și Shapir Structures SRL a unui prejudiciu de 53.836.994 lei către statul român, reprezentat de Ministerul Finanțelor — ANAF. În acest sens, instanța a dispus punerea scrisorii de garanție bancară în original în cuantum de 53 milioane lei, până la ridicarea acesteia de către ANAF.

Avraham Morgenstern a dispărut de trei luni din România, deși se afla sub control judiciar și nu avea voie să părăsească țara, pe numele lui fiind emis, la sfârșitul lunii mai, un mandat de arestare în lipsă.

Sursa: Agerpres.ro.  

Citește și: 

Evaziune de 10 milioane de euro din banii constănţenilor? Judecătorii s-au retras pentru deliberări. DNA a făcut plângeri penale

Anchetă după dispariția lui Avraham Morgenstern. Polițistul însărcinat cu supravegherea judiciară suspectat de favorizarea infractorului

Șeful și adjunctul Secției 6 - trecuți pe funcții inferioare după dispariția lui Avraham Morgenstern
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonymous Official 13 Aug, 2017 17:51 Asta este,dacă vindea patru jel īn piață era imediat luat la întrebări și pus la punct așa ....... Trăiască ai voștri ! Ce ce luați decizii și vă bateți joc de nația română. Eterna și fascinanta Românie !