Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oil Terminal SA, parte civilă Ani grei de închisoare pentru opt inculpaţi judecaţi din 2012

ro

31 Aug, 2017 00:00 3216 Marime text
Mai multe persoane trimise în judecată în 2012 au fost condamnate, ieri, de Tribunalul Constanţa, la ani grei de închisoare. Pedepsele aplicate ieri sunt în primă instanţă, astfel că pot fi atacate la Curtea de Apel Constanţa.
 
Inculpaţii, opt la număr, au fost trimişi în judecată prin intermediul rechizitoriului nr. 57/P/2011, actul de sesizare a instanţei fiind întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Lista inculpaţilor este deschisă, conform portalului instanţelor de judecată, de „Poenaru Ion Gabriel“ şi continuată de „Grigore Marian Teodor, Petre Sorin, Lupu Marian Verone, Ţiţimeaua Stelian, Bărbulescu Marian, Doga Hristu şi Ionescu Mădălin Corneliu“.
 
Ion Gabriel Poenaru a fost condamnat pentru furt calificat în formă continuată la pedeapsa de patru ani de închisoare, la alţi doi ani de detenţie pentru constituire grup infracţional organizat. În final, instanţa a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa finală de patru ani şi opt luni de închisoare.
 
Mai departe, Mădălin Corneliu Ionescu a luat, pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat, doi ani şi nouă luni de închisoare şi pentru constituire grup infracţional a mai primit un an de închisoare. „Inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, la care se va adăuga sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă, iar în final va executa pedeapsa de trei ani şi o lună de închisoare“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Marian Teodor Grigore a primit, pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat, pedeapsa de trei ani de închisoare, iar pentru constituire de grup infracţional a primit un an de închisoare. „Inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare, la care se va adăuga sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă, în final va executa pedeapsa de trei ani şi patru luni de închisoare“, a mai decis instanţa.
 
În continuare, Sorin Petre a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare, pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat şi pentru constituire grup infracţional.
 
Marian Verone Lupu a primit trei ani şi patru luni de închisoare, pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat şi pentru constituire de grup infracţional.
 
Hristu Doga a luat 1,6 ani pentru tentativă la furt şi trei luni pentru uz de fals. „Inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, de 1,6 ani de închisoare, la care se va adăuga sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă, în final va executa pedeapsa de 1,7 ani închisoare. Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei cu închisoarea aplicată inculpatului“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Stelian Ţiţimeaua a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru furt calificat şi la un an de închisoare pentru punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. În final, instanţa a decis ca inculpatul să execute 4,4 ani de închisoare.
 
Marian Bărbulescu a fost condamnat, pentru furt calificat, la pedeapsa de patru ani de închisoare.
 
În continuare, Tribunalul Constanţa a luat act că „prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate“. „Constată că partea civilă SC Oil Terminal SA a recuperat preţul produsului petrolier (380.114 lei) şi s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 4.810,44 de lei, plus dobânzile legale calculate de la data săvârşirii faptei, până la achitarea debitului. Admite acţiunea civilă formulată. Obligă pe inculpaţii Poenaru şi Ionescu către partea civilă SC Oil Terminal SA, în solidar la plata sumei de 4.810,44 de lei, plus dobânzile legale calculate de la data săvârşirii faptei, până la achitarea debitului“, se mai arată în decizia judecătorilor.
 
Hotărârea Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii