Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ofiţer de la Operaţiuni Speciale Constanţa, condamnat

ro

24 Jun, 2017 00:00 5070 Marime text
Tribunalul Constanţa a soluţionat, în primă instanţă, dosarul în care un ofiţer de poliţie cu grad de comisar, din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa, este acuzat că ar fi „diseminat informaţii cu caracter nepublic unor persoane condamnate pentru agresiuni şi alte acte de violenţă“.
 
Potrivit rechizitoriului, „în data de 22 februarie 2016, cu ocazia unei discuţii telefonice purtate cu numitul (...), persoană condamnată şi cu antecedente penale, (n.r. poliţistul) i-a divulgat acestuia informaţii care nu sunt destinate publicităţii, legat de statutul profesional a doi lucrători de poliţie şi, în mod implicit, a componenţei personalului a două structuri poliţieneşti cu activitate specială şi nepublică, informaţii de care a luat act în temeiul calităţii de poliţist pe care o deţine acesta“.
 
Ieri, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea bărbatului la pedeapsa amenzii în cuantum de 5.400 de lei, reprezentând 180 de zile - amendă cu o valoare a zilei-amendă de 30 de lei. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 Cod penal privind înlocuirea pedepsei aplicate cu pedeapsa închisorii. Obligă inculpatul la plata sumei de 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii