Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Un tânăr din localitatea 2 Mai, condamnat pentru că ar fi furat de la un milionar în euro

ro

27 Jan, 2021 00:00 2133 Marime text
  • Cel acuzat de furt a fost obligat să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile.
  • Magistrații au admis acţiunea civilă formulată de partea civilă Constandachi Iulian și au decis obligarea inculpatului la plata către partea civilă a sumei de 5.000 lei, reprezentând prejudiciu material.
  • Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă, aceasta poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Mangalia au dispus condamnarea în primă instanță a unui tânăr, din localitatea 2 Mai, acuzat de furt calificat. Victima din acest caz este chiar Iulian Constandachi, gălăţeanul care, în 2009, a câștigat 11 milioane de euro la loto. Conform datelor din dosar, inculpatul (Cristian V.) este suspectat că i-ar fi furat milionarului câteva mii de lei din casa de vacanță situată în localitatea 2 Mai, județul Constanța.
 
Inculpatul, Cristian V., din localitatea 2 Mai, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prin rechizitoriul nr. 2382/P/2019 din data de 10.02.2020.
 
În luna iunie 2020, instanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, privindu-l pe inculpat, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, magistrații au dispus începerea judecăţii cauzei privindu-l pe inculpat.
 
Decizia Judecătoriei Mangalia nu a fost contestată.
 
La aproape un an de la trimiterea în judecată, inculpatul a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Mangalia la pedeapsa închisorii de un an şi șase luni, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Judecătorii au suspendat executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Mai mult, Judeecătoria Mangalia i-a impus inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
„Obligă inculpatul să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Constandachi Iulian. Obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 5.000 lei, reprezentând prejudiciu material“, potrivit minutei judecătorești.  
 
Citește și
 
Crimă la Mangalia! Opt ani de închisoare și daune de aproape un sfert de milion de euro

Oficial!
Deschiderea şi utilizarea unui cont pe o reţea de socializare folosind numele altei persoane este infracţiune!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii